YouTube, platform içerisinde reklam engelleyici kullananları incelemeye alıyor ve  ücretli olarak abonelik oluşturulması için yeni yönlendirmeler ve değişiklikler yapmaya devam ediyor. Platformda artık reklam engelleyici uygulama kullananları bir pop-up ile karşılaşıyor.

YouTube, şu anda test aşamasında olan yeni bir reklam engelleme özelliğiyle gündemde yer alıyor. Bu özellik devreye girdiği zaman, kullanıcılara sadece iki seçenek sunulmuş olacak. Ya reklam engelleyiciyi devre dışı bırakılması gerektiği ya da YouTube Premium üyeliği alınması gerektiği söylenecek.

Reklam engelleyici kullananlar artık açılır ekranla karşılaşılacak

YouTube, şu zaman içerisinde yeni bir reklam önleyici üzerinde çalışmalarına devam ediyor ve açılır pencere test aşamasından geçiyor. Açılır ekranın kullanımı reklam engelleyici kullanan kullanıcılar için, YouTube’da reklam engelleyicilere karşı izin verilmediğini belirtilmiş olan bir uyarı ile karşılaşacak. Buna ek olarak, videoların izlenmesinin engellendiğini belirten görsel işaretlemeler de yer alacak. Diğer iki madde ise, YouTube’un reklamlar sayesinde ücretsiz bir platform olduğunu ve reklamsız izleme deneyimi için YouTube Premium üyeliği seçeneğinin bulunduğunu vurgulayacak.

Geri sayım sayacı da gelecek

YouTube, bu uyarının yanı sıra başka önlemler daha getirecek. Bu önlemler arasında kullanıcıdan 30 yada 60 saniye içinde seçim yapmasını isteğinde bulunacak. Kullanıcı bu ekran çıktığı zaman, ya YouTube’da reklamlara izin vererek devam edecek ya da YouTube Premium üyeliğine geçecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir