YouTube Premium abonesi olmayanlar için platform içi serüven de bir değişiklik daha, şirket reklam politikasına yeni bir düzenleme getirdi.

Youtube

YouTube’un kullanıcı kitlesi halâ videoların üzerine yerleştirilen reklamlarla karşılaşıyor. Özellikle videoların alt kısmındakileri görmek bu reklamlar nedeniyle mümkün olmayabiliyor. Şirket, bu reklamlardan kaynaklanan rahatsızlıkları kabul etti ve bundan sonraki video yayınlarında reklam göstermeyeceğini açıkladı.

YouTube 6 Nisan’dan itibaren kullanıcılar için bu formattaki reklamları kaldıracağını açıkladı. Ayrıca YouTube, bu tür bir reklam seçeneğini de YouTube Studio’dan kaldıracak. Bu formatın yerini bir başka formatla değiştirmeyi hedefleyen şirket, bu karardan içerik yapımcılarının önemli ölçüde etkilenmemesi için gayret göstereceğini belirtti.

YouTube’dan, Premium abonesi olmayanlar için sevindiren bir haber geldi: YouTube bundan sonra videoların üzerinde reklam göstermeyecek

Dünyanın en büyük içerik platformlarından olan YouTube, son yıllarda içerik üreticileri için büyük bir gelir haline geldi ve kazancını da katlayarak büyüttü. 

Videoların üstüne yerleştirilen reklamlar platformun mobil uygulamasında da görülüyordu. Ancak bir süre önce bu formattan vazgeçilmiş ve kullanıcılardan ya da içerik yapımcılarından herhangi bir tepki gelmemişti. Önümüzdeki dönemde video öncesinde, ortasında ve sonrasında gösterilen reklamlara odaklanılacağını tahmin etmek pek zor değil.

YouTube bundan sonra videoların üzerinde reklam göstermeyecek. Ancak gelinen son durumda platformdaki haberlere göre şirket, artık işin boyutunu daha da artıracağını açıkladı. Şirketin yeni politikasında YouTube videoları reklamlarla daha fazla kesilerek bu farkı kapatacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir