YouTube platformu, reklam engelleyici yasağında yeni bir döneme adım attı. Reklam engelleyici uzantısı kullananlar videoları izleyemeyebilir.

Platform, reklamları engelleyen üçüncü taraf uygulamaların kullanımını sınırlayacağına dair yeni bir açıklama yayınladı. Belirli süredir reklam engelleme çalışmalarına hız veren platform, bazı kullanıcılara uyarılar gösteriyor.

YouTube’da Reklam Engelleme Yasağı Sertleşiyor

Şirket, geçtiğimiz gün yayınladığı bir blog yazısında, reklam engelleme uygulamalarını kullanan kişilerin hizmet şartlarını ihlal ettiğini ifade etmişti. Bu sebeple videolar reklam engelleyici ile izleniyorsa içeriklerin yüklenmesinde hatalar oluşabilir. YouTube kullananlara ayrıca bir reklam engelleyici uyarısı göstermeye başlıyor.

YouTube platformu, reklam engelleyici yasağında yeni bir döneme adım attı. Reklam engelleyici uzantısı kullananlar videoları izleyemeyebilir.

Reklamları engelleme, reklam gelirini içerik sahiplerini desteklemek için kullanan YouTube’a büyük bir darbe gerçekleştirdi. Reklamları engelleme aynı zamanda platformun ve içerik oluşturucuların para kazanmasını da engelliyor. Bu kurumun politikalarına aykırı olarak gösteriliyor.

YouTube uygulamasının masaüstü sürümünde reklamları tarayıcı uzantıları aracılığıyla engellemek hâlâ mümkün şekilde. Fakat reklamları atlatan üçüncü taraf mobil uygulamalar tamamen yasaklandı. Marka, reklamları engelleyen kullanıcıların yaratıcıların gelirlerini de etkilediğini aktardı.

Bu bağlamda ise reklamların “YouTube’un geniş kütüphanesine ücretsiz erişimi” finanse etmek açısından önemli olduğu söylendi. Reklamları izlemek istemeyen kullanıcıların YouTube Premium’a geçiş yapabileceğini de hatırlatalım.

YouTube platformu, kullanıcı memnuniyetini korurken reklamların atlanmasını önlemeyi amaçlıyor. Örnek verecek olursak, YouTube’un TV uygulaması reklam politikasını değiştirdiğini görüyoruz. Televizyon kanallarına benzer şekilde, artık videolar arasında birkaç dakikalık tek bir uzun reklam görmeye hazırlanın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir