Çevirimiçi video paylaşma platformları listesinde ilk sıralarda bulunan YouTube, reklam engelleyici yazılımların kullanımına sıkı önlemler getirmek için çalışmalarına devam ediyor.

Tarayıcısında reklam engelleyici kullananlar bundan sonra YouTube videolarına erişemeyecek.
Tarayıcısında reklam engelleyici kullananlar bundan sonra YouTube videolarına erişemeyecek.

Dünyanın en büyük video paylaşım platformu olan YouTube, reklam engelleyicileri kullanan kullanıcılarına karşı yeni bir politika uygulamak için yeni kararlar alıyor. Bu karar, reklam engelleyicilerin reklam gelirlerini olumsuz etkilemesine karşı bir önlem olarak görülmektedir.

Reklam Engelleme, YouTube kullanıcıları için artık sorun olma yolunda

YouTube, reklam engelleyici yazılımların kendi platformunda yarattığı olumsuz etkiyi azaltmayı hedeflemiş durumda ve bu doğrultuda atılan adımlarsa şöyle; Haziran ayında başlayan reklam engelleyici testlerini artık global çapta uygulamaya başlayacak. Tarayıcısında reklam engelleyici kullanan kullanıcılar, YouTube videolarına erişmek için engelleyicilerini devre dışı bırakarak erişime sahip olacaklar.

YouTube, reklam engelleyici tespit edildiğinde kullanıcılara bir uyarı gösterecek ve reklam engelleyicilerini kapatmalarını ya da reklamlardan kaçınmak istiyorlarsa YouTube Premium kullanma gibi iki seçenek sunacak.

Bu adım atılan yeni politika, içerik üreticilerinin gelirlerini koruma ve artırma amacı taşımaktadır. Reklamsız izlenen videolar nedeniyle içerik üreticilerinin gelirlerinin düştüğü gözlemlendi. Bu nedenle YouTube, reklam engelleyici kullanımını azaltarak içerik üreticilerine destek olmayı amaçlamaktadır.

Reklam engelleyici yazılımların kullanımına getirilen bu yeni politika, YouTube’un reklam gelirlerini koruma çabasını yansıtmaktadır. Fakat, politikanın kullanıcılar ve içerik üreticileri üzerindeki etkileri yakından takip edilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir