bilgisayar ekranında youtube
bilgisayar ekranında youtube

Geçtiğimiz günlerde test aşamasında olan ve reklam engelleyici kullanan kullanıcıları hedef alan yeni bir yasağın ülkemizde de uygulamaya alındığı bilgisi geldi. Bahsi geçen yeni düzenleme ile reklam engelleyici kullanan kişilere 3 video hakkı sunulacak. Fakat bu hakları aşınca platform, video izleme özelliğini sonlandıracak. Yani kişi, video izleyemeyecek.

YouTube, herkese Premium hesap satın aldırma konusunda kararlı gibi görünüyor. Birçok kullanıcı için bu durum son derece tatsız olsa da YouTube pek de kararından dönecek gibi değil. YouTube’u ücretsiz kullananlar yakın bir geçmişe kadar reklam engelleyici kullanarak rahatça video izliyordu. Bu durum tarihe karışıyor; artık reklam engelleyici de işe yaramayacak.

YouTube Premium versiyonu satın almak isteyenler ise Firefox eklentisi uBlock Origin gibi reklam engelleyicilere başvuruyordu. Fakat bu da artık kullanılamayacak. YouTube Premium ülkemizde 29.99 TL’lik aylık bir ücretle sunuluyor. Öğrenciler için ise 19.49 TL’lik bir paketle sunulmaktadır. Seçim sizin, bundan sonra Premium kullanmak ya da YouTube yerine alternatif aramak sizin kararınıza kalmış gibi görünüyor. Atılan bu adımın kullanıcıları asla memnun etmediği ise apaçık şekilde ortada olmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir