Dünyanın en büyük video platformlarından biri olan YouTube, iOS tarafında resim içerisinde resim desteğini çıkarmak adına hızla çalışmalara devam ediyor. YouTube, iOS uygulamasında “Premium” yani ücretli aboneler içinde resim desteğini uzun bir zamandır açık olarak test etmeye devam ediyor. 

Söz konusu bu özellik ile beraber kişiler video seyrederken telefonlarında veya tabletlerinde başka bir şeyler yapabiliyor çünkü video küçük bir pencere halinde oynatılmaya devam ediyor. İşte söz konusu bu özellik için bir açıklamada bulunan firma, İngilizce adı üzerinden kısaca PiP olarak geçen özelliğin gelecek günler içerisinde herkes için kullanıma sunulmaya başlayacağı dile getirildi. Bu özellik yalnızca iOS 15 ve üstü cihazlarda çalışacak ve büyük ihtimalle de Premium abonelik sunacak. Fakat bunun henüz yüzde 100 kesin olmadığını da belirtmek gerekir. 

17 1

Firma bir sürpriz yaparak özelliği ücretsiz abonelere de açık bırakabilir. Alandaki liderliğini korumaya devam eden YouTube, mobilde uzun bir zamandır büyük değişiklikler yapmıyor, genel kullanıcı alışkanlıklarını bozmamaya büyük önem veriyor. PiP ile pek çok kişinin memnun olmasını sağlayan firma, Premium imkanları arasında arka olanda oynatma da sunuyor. Bu özellik, müzik ve videoların diğer uygulamaları açtığınızda veya mobil cihazlarınızın ekranını kapattığınızda bile arka planda oynatılması halen devam ediyor. YouTube Premium Türkiye’de aylık 16,99 TL ödeyerek alınabiliyor.. Paketin Türkiye’deki yıllık ücreti ise 152,99 TL seviyesindedir. Premium paketinin en önemli özellikleri arasında yer alan rakamları kaldırması yer alıyor. Bu sistem reklamların kaldırılması içerik üreticilerinin gelirinde herhangi bir değişiklik yaratmıyor. Çünkü firma Premium izlenme özelinde ödeme yapıyor. 

MediaTek Dimensity 1300 tanıtıldı


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir