YouTube’a eklenecek yeni özellik akıllı indirmeler olacak. Test sürecinde görüntülenen özellik, kullanıcıların telefonlarına videoları indirmesini ve mobil veri kullanımı sırasında tasarruf elde etmesini sağlayacak.

YouTube için geliştirilen yeni özellik akıllı indirimler ile ilgili yeni bilgiler gündeme geldi. Beta sürümde test edilen yeni özellik,  Android sistemlerde, istenilen tüm videolar Wi-Fi bağlantısı olduğu süre boyunca arka planda indirilecek. Her hafta 20 video indirme ile sınırlı tutulacak özellik, indirilen içeriklerin mobil veri tüketmeye gerek kalmadan izlenmesini sağlayacak.

YouTube indirilen videolar nerede saklanacak?

Android cihazda YouTube akıllı indirme ile indirilen içeriklerin tümü uygulamadaki kütüphane sekmesinde görüntülenecek. YouTube’a gelecek yen özellik, YouTube Music’te her yer alan akıllı indirme özelliği ile neredeyse aynı. Sınırlı veri planları olan veya hücresel kapsama alanının zayıf olduğu bölgelerde izlenmek istenen içerikler için kolaylık sunacak akıllı indirme, özel bir algoritmaya göre çalışacak. Kullanıcıların eğilimlerine göre belirlenecek 20 video, her hafta yeniden belirlenecek ve YouTube uygulamasında yer alacak.

YouTube Smart

Beta sürümde yer alan YouTube notlarında telefonlarında depolama alanı kısıtlama olan kullanıcılara uyarılar yapıldı. Kullanıcıların depolamada alan atması ve YouTube için izin vermesi konusunda ek işlem yapması gerekebileceği belirtildi. Şu anda belirli kullanıcılar ile test edilen özellik için youtube.com/new adresinde detaylara yer verildi. Hesabınız yeni özellik için uygunsa YouTube hesap avatarı > Ayarlar > Yeni özellikleri dene bölümünden kaydınızı yapabilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir