YouTube perşembe günü, YouTube Shorts’taki Dream Track adlı özellik de dahil bazı yeni deneysel AI hizmetlerini tanıttı.

Sanatçılar, yapay zeka tarafından üretilen seslerin kullanımıyla 30 saniyeye kadar müzikler oluşturuyorlar. Bu konsept, müzisyenler arasında genellikle çekincelere neden olmuş olsa da, YouTube müzik endüstrisinden bazı önemli isimlerin, aralarında John Legend, Troye Sivan, Charli XCX ve T-Pain’in bulunduğu dokuz büyük sanatçının katılımını sağladı. Şirket, bu özelliği Eylül ayında Made on YouTube etkinliğinde duyurmayı planlıyordu, ancak haklar ve ödemeler konusundaki görüşmeler, beklenenden daha uzun sürdü ve bu nedenle duyuru gecikti. Müzisyenler genellikle, seslerinin izinsiz veya tazminatsız olarak eğitim modellerinde kullanılmasına karşı çıkmasına rağmen, yapay zeka ile müzik üretimi konusundaki bu yeni gelişmeye çekingen bir şekilde katılıyorlar.

Kullanıcılar, bir fikir yazarak ve katılımcı sanatçılardan birini seçerek Dream Track’e erişebilirler. Araç, kullanıcıya nihai ürün üzerinde daha fazla kontrol sağlarken, özel olarak tasarlanmış yeni ve güçlü bir müzik nesil modeli olan Google DeepMind Lyria’yı kullanarak yüksek kaliteli vokaller ve enstrümanlar oluşturuyor. Lyria’nın ürettiği herhangi bir içerik, onu belirten bir SynthID filigranına sahip olacaktır.

YouTube yapay zeka alanında devrim yaratmaya hazırlanıyor

YouTube yapay zeka alanında devrim yaratmaya hazırlanıyor

YouTube, AI araçlarını kullanıma sunma ve kötüye kullanıma karşı koruma arasındaki dengeyi kurarken dikkatli bir şekilde ilerliyor. Video platformu, yapay zeka kullanılarak yapılan videoların etiketlenmesine ve müzisyenler gibi kamuya mal olmuş kişilerin deepfake raporlamasına izin verme konusunda yeni politikalarını kısa süre önce duyurdu.

Şu anda Dream Track, sadece belirlenmiş bir grup yaratıcı ve sanatçının kullanımına açıkken, Music AI Incubator katılımcıları araçları ilerleyen aylarda test edebilecekler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir