YouTube videolarını arka planda görmek isteyenler için özel bir araç farklı bir deneyim sunuyor. İşte YouTube videolarını Windows’ta duvar kağıdı yapabileceğiniz o adımlar…

Dünyanın en popüler video platformu YouTube’da milyonlarca video var. Kullanıcıların Windows arka planında YouTube videosuna yer verebilmesi adına özel bir seçenek sunuluyor. Standart ve statik duvar kağıtları yerine daha fazlasına ihtiyaç duyulanlar için Lively Wallpaper adıyla geliştirilen uygulama kullanıcıların bu konudaki ihtiyaçlarına tam yanıt vermeyi başarıyor. Uygulama sadece birkaç işlem ile istenilen içerikleri sunarken istediğiniz zaman da farklı YouTube videolarıyla değişimi yapılabiliyor.

YouTube Videosunu Windows'ta Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır?
YouTube Videosunu Windows’ta Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır?

YouTube Videoları Arka Plana Nasıl Alınır?

Lively Wallpaper basit bir arayüze ve kolay kullanıma sahip. YouTube videolarının arka plan yapılmasını sağlayan bu araç Microsoft Store üzerinden de yayınlanmış durumda. Böylece kullanıcıların direk resmi mağaza üzerinden işlem yapabilmesi mümkün. üstelik yeni özellik sadece YouTube videoları ile sınırlı değil. Farklı bir video ya da web sayfalarını arka plana almak isteyenlerin bağlantı olarak araçta yeni sayfayı kullanması yeterli.

  • YouTube videolarını arka plana taşımak istediğinizde takip etmeniz gereken adımlar şöyle;
  • Lively Wallpaper uygulamasını yükleyerek açın.
  • Farklı seçeneklerin yer alacağı arayüzde dilerseniz hazır seçenekler arasından da seçim yapabilirsiniz. YouTube videosu için duvar kağıdı ekle seçeneğini seçin.
  • Özel efektler, komik anlar gibi çeşitli içeriklere sahip milyonlarca video arasından dilediğinizi seçin e ardından video bağlantısını kopyalayın.
  • Ardından Lively uygulamasına geri dönerek bağlantıyı yapıştırın.
  • Dilerseniz ses ayarlarını yapabilirsiniz.  Ardından Windows arka planda kullanabileceğiniz özel içerik hazırlanmış olacaktır.

YouTube videolarının arka planda çalışması sırasında performans kaybı yaşanabileceğinden dolayı ilgili özellik özel bir ayarla birlikte geliyor. Windows sisteminde tam ekran olarak bir uygulama ya da oyun açıldığı anda arka plandaki video duraklatılıyor. Bu sayede herhangi bir performans sorununun yaşanmasının da önüne geçiliyor. Farklı güç koruma ayarlarıyla entegre yapıda olan uygulama, dizüstü bilgisayarlarda pil gücüyle çalışma sırasında da yine video oynatılmıyor. Bu nedenle uygulama üzerindeki ayarlara göz atarak YouTube videolarının arka planda nasıl görüneceğine göz atabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir