Arama devi Google, Kasım ayı içerisinde YouTube Music platformu için arka planda müzik dinlemeyi ücretsiz bir hale getirerek kullanıcı deneyimini daha da artırıyor. Fakat şirket aynı zamanda bu özelliği getirirken farklı kısıtlamalar da sunacak. 

Google, YouTube Music platformunda gerçekleştireceği büyük yeniliğin bir parçası olarak ise Kasım ayı itibarıyla arka planda olan müzik dinleme özelliği ücretsiz hale getiriliyor. Fakat bu yeniden yapılanmanın bazı eksi özellikleri de bulunuyor. YouTube Music platformunun ücretsiz sürümünü tercih eden kullanıcılar artık yalnızca şarkıları sadece sesli bir şekilde çalabilecekler. Premium abonelik için para ödemedikleri sürece video seyretmeleri mümkün olmayacak. Yani klip izleme özeliğinden geri kalacaklar. 

3 Kasım’dan sonra özellik geçerli olacak

Şu an için, ücretsiz YouTube Music platformunu tercih eden kullanıcıları ana ekran, Keşfet sekmesi ve arama sonuçlarından video seyredebilirler. Fakat şarkı çalarken ekranın üst kısmında yer alan “Şarkı/Video” geçiş tuşunu kullanamıyorlar. Söz konusu bu değişiklik 3 Kasım tarihinden itibaren kullanıma sunulacak. Konu ile ilgili elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Özellik yakın zamanda kullanıma çıkacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir