YouTube TV’nin 2023’ün üçüncü çeyreği itibarı ile yaklaşık olarak 6.5 milyon aboneye ulaştığı tahmin ediliyor. Bu, önceki çeyreğe göre kıyaslandığında 600 bin abone artışı anlamına geliyor.

Artan abone sayıları, online platformların reklam gelirlerini ve içerik üretimini etkinleştirebilir. Bu noktada YouTube TV , en hızlı büyüyen ve gelişen ürünlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Son birkaç ay içinde 6 milyon aboneye ulaşan platformun abone sayısı son analiz ve tahminlere göre 6.5 milyona yükselmiş durumda.

Leichtman Research Group’un sunmuş olduğu yeni verilere göre YouTube TV’nin 2023’ün üçüncü çeyreği itibarı ile yaklaşık 6.5 milyon aboneye ulaştığı düşünülüyor. Bu, önceki çeyreğe kıyas ile 600 bin abone artışı anlamına geliyor.

YouTube TV'den büyük başarı:Abone sayısı 6,5 milyonu geçti

YouTube TV Rakiplerini Geride Bıraktı

YouTube TV, rakiplerine kıyas ile oldukça büyük bir farkla en hızlı büyüyen ve en fazla aboneye sahip hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Rakipleri arasında Fubo 1.5 milyon, Sling Tv 2.1 milyon ve  Hulu 4.6 milyon aboneye ulaşmış durumda. Bu dönemde Fubo en hızlı büyüyen hizmet olurken Sling TV en yavaş büyüyen hizmet oldu.

Diğer yandan, geleneksel kablolu TV hizmetleri malesef ki abone kayıplarını sürdürüyor. Üçüncü çeyrekte kablo sağlayıcıları 985 bin  abone kaybederken, diğer TV hizmetleri yaklaşık 780 bin abone kaybetti. Online hizmetlerin toplamda 1 milyon 327 bin abone kazanması ile birlikte, pazar genelinde yaklaşık olarak 465 bin abone kaybı yaşandı.

YouTube TV gibi online platformların abone sayısında oluşan bu artış, geleneksel kablolu TV aboneliklerindeki düşüşe karşı olarak dijital akış hizmetlerinin yükselişini gösteriyor. Bu durum, tüketicilerin çeşitli içerik ve esneklik seçenekleri sunan platformlara olan ilgilerinin arttığını gösteriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir