YouTube TV uygulamasında son dönemlerde artan hatalar kullanıcıları tepkisini çekti. Çok sayıda kullanıcı uygulamanın akıllı televizyonlarda çalışmadığını raporlarken YouTube cephesinden konuyu çözmek için güncelleme henüz gelmedi.

YouTube akıllı televizyonlarda ve benzer akış cihazlarında YouTube’un kullanılabilmesi için özel bir uygulama geliştirdi. YouTube TV olarak da adlandırılan bu uygulama, çok sayıda akıllı televizyon ile uyumlu olsa da son dönemlerde sürekli artan hatalar ve uygulamanın açılamaması, pek çok kişi sorun yaşamasına yol açtı. Yapılan raporlamaları göre uygulama Samsung, Sony ve LG modellerinde çalışmıyor. Google’ın şirket içinde geliştirdiği Chromecast desteğinin dahi YouTube TV’de kullanılamaması, kullanıcıların bu konuda mağduriyet yaşanmasına yol açtı.

Gündeme gelen bu olayların hemen ardından PlayStation 4, PlayStation 5 ve Xbox One oyun konsolu kullanıcıları da YouTube TV kullanılmasının mümkün olmadığını söyleyerek raporlama gerçekleştirdi. YouTube TV uygulamasında akış ve televizyonlarda herhangi bir işlem yapılamadığı gibi sistem takip portallarında hata mesajlarının sayısı günden güne artış gösterdi.

Çalışmayan YouTube TV nasıl çözülür?

Google tarafından geçtiğimiz dönemlerde başlatılan Android TV uygulama sistemini kullanmak YouTube TV uygulamasını yeniden çalışmasına sağlayabilir. Google tarafından resmi bir şekilde açıklanmamış olsa da sosyal ağlarda ve online platformlarda sunulan bu çözüm çalışmayan YouTube TV’nin yeniden çalışmasını büyük oranda gerçekleştiriyor.

Play Store’un açılması ve Android işletim sistemi ile uyumlu olan YouTube TV uygulamasının kurulması başlangıç aşaması ile sorunun çözülmesini sağlayabiliyor. Eğer televizyonunuzda bu işlemleri yapamıyorsanız, televizyonda kullandığınız hesabı Google Play Store için farklı bir cihaz üzerinden açmanız ve ardından YouTube TV uygulamasını bulmanız gerekiyor. YouTube uygulaması üzerinde YouTube TV uygulamasını cihazınıza kurmak için ikinci cihazdaki adımları takip ettikten sonra hedef cihazın tanımlanması yeterli. Böylece istenen uygulama kolay bir şekilde yüklenebilecek ve YouTube TV hatasının yaşanmasını engelleyecektir.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir