OpenAI’nın CTO’su Mira Murati, gazeteci Joanna Stern’un “Sora, YouTube videoları ile eğitildi mi?” sorusuna örtük bir yanıt verdi. Murati, “Ondan tam olarak emin değilim” şeklinde şaşırtıcı bir yanıt verdi. Sistemin eğitiminde genel erişime açık videoları ve özel olarak lisansladıkları video setlerini kullandıklarını belirtti. Ancak yasal sorunlar yaşamamak adına bu konuda doğrudan bir açıklama yapmaktan kaçındı, ancak kesin bir reddetme de yapmadı. Sora’nın eğitiminde YouTube’daki milyonlarca videoyu kullanmanın oldukça muhtemel olduğunu vurguladı. Google’ın bu durumdan hoşlanmayabileceğini ve gelecekte bu konuda kanıt bulması durumunda resmi bir dava açabileceğini belirtti. Sistemin şu anki etkileyici performansının, YouTube videolarından destek almadan gelmesinin pek mümkün görünmediğini ifade etti. OpenAI genel olarak herkese açık içeriklerin Büyük Dil Modeli (LLM) eğitiminde ücretsiz olarak kullanılabileceğine inanıyor.

YouTube Yapay zeka modellerinde tercih edilen bir sisteme mi dönüşecek?

Firmanın yeni yapay zeka modeli “Sora”, yazılı metinlerden 60 saniyelik videolar üretebiliyor ve oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyuyor. Firma, bu alana geç girmiş olmasına rağmen son derece iddialı bir altyapı hazırladı. Sora’nın olası güvenlik risklerine karşı ilk aşamada belirli kişilere açılacağını belirtiyorlar. Herkese açık genel çıkışı sağlamak için sistem kötüye kullanımı engellemek adına daha sonra olacak. Mira Murati’nin açıklamasına göre, firma önümüzdeki aylarda Sora’nın herkese açık kullanımını hedefliyor.

YouTube Yapay zeka modellerinde tercih edilen bir sisteme mi dönüşecek?
YouTube Yapay zeka modellerinde tercih edilen bir sisteme mi dönüşecek?

Sora’nın kompleks sahnelerde çok sayıda karaktere, insana, canlıya ve objeye sahip olduğu belirtiliyor ve gösterilen ilk örnekler bu yeteneği doğruluyor. Ancak sistem henüz mükemmel değil ve OpenAI, bazı zayıf noktaları olduğunu kabul ediyor. Ancak, DALL-E gibi zamanla daha da geliştirilecek olan Sora’nın büyük bir gelecek potansiyeli olduğu düşünülüyor. OpenAI, sistem için örnek videolar paylaşmaya devam ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir