YouTube, Shorts özelliğiyle TikTok’la rekabet ediyor. Youtube, TikTok ile olan rekabetini kızıştırmak için Shorts’a TikTok’un sahip olduğu özelliklere benzer özellikler ekliyor. Bu özellikler arasında Shorts akışında canlı videoların ön izlemesi de yer alıyor. Kullanıcılar ön izlemeye tıklayarak yayını izlemeye devam edebiliyor ve daha sonra diğer canlı yayınların olduğu akışta gezinebiliyor. Bu akışta ücretli sohbet ve üyelikler gibi içerik yapımcılarına sunulan ücretlendirme araçları da yer alacak.

Canlı videoları uygulama içerisinde daha fazla yere yerleştirmek, içerik üreticilerinin Shorts sayesinde yeni kitlelere ulaşmasına katkı sağlayabilir. Bu taktik, TikTok’un canlı videolar üzerinden ürün satması, hedef kitleleri için özelleştirmeler yapması ve etkileşimi artırmak için sanal etkinlikler oluşturması gibi özelliklerle benzerlik gösteriyor.

YouTube, Shorts özelliğiyle TikTok'la rekabet ediyor

YouTube’un yaptığı açıklamaya göre, tam ekran canlı videolar özelliği ilerleyen zamanda kademeli olarak kullanıcıya sunulacak.

Şirket, Shorts videolarının yapım sürecini geliştirmek için yeni araçlar sunuyor. Bu yeni araçlar öncelikle yatay YouTube videolarından Shorts videoları yapmak için test ediliyor ve kullanıcılara orijinal videoda yakınlaştırma ve kırpma işlemi yapma imkanı sağlıyor.

Shorts yapımcıları, istedikleri videoları yeniden oluştururken, ses ve efekti almalarına yardımcı olacak yeni önerilerle karşılaşacaklar. Bu özellik, TikTok ve Meta Reels gibi platformlarda sunulan benzer özelliklere sahip olduğu söylenebilir. Örneğin, Reels için kısa süre önce yayınlanan güncellemeyle başka videolardan ses ve efekt almak çok daha kolay hâle gelmişti. YouTube versiyonunda da bu özellik kullanıcıların kopyalanan kliple aynı zaman damgası eklemelerine imkan tanıyor.

YouTube Shorts, TikTok’un liderliğini bozacak

YouTube’ın kulllanıcılarına sunduğu bir diğer özellik ise ekranda video oynatırken aynı anda video kaydı yapılabilmesi. TikTok’un Duet özelliğine benzeyen bu özellik, Collab olarak isimlendiriliyor. Kullanıcılara farklı yerleşim şekilleri sunuluyor ve oluşturulan efektler de Shorts ve YouTube videolarında kullanılabiliyor.

YouTube, Shorts ile TikTok’un kısa video liderliğini bozmaya çalışıyor. YouTube yeni özellikleriyle daha fazla içerik üreticisini çekmeye çalışıyor. Kısa süre önce ücretlendirme için uyguladığı kuralları gevşeten platform, Partner Programı’nın bazı özelliklerini daha az takipçiye sahip içerik üreticilerine de sunmuştu.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir