Direkt olarak TikTok platformundan ilham alınarak üretilen YouTube Shorts, yakında YouTube’a daha fazla oranda gelir getirecek. TikTok tarafından elde edilen bu büyük başarı yalnızca Facebook’u değil Google’ı da etkiledi ve firma geçtiğimiz yıl içerisinde karşımıza YouTube Shorts ile çıktı.

Uzun bir zamandır Türkiye’de de aktif olarak kullanılan Shorts, yapılan güncel açıklamaya göre günlük olarak 30 milyon izlenme sayısına kadar ulaştı. Bu anlamda fazlasıyla dikkat çeken ve kısa bir süre içerisinde geniş kitleler tarafından benimsenen Shorts, Bloomberg’e göre yakın zaman içerisinde reklamlar ile tanışacak. Reklamların ilk aşamada test edileceği ve firmanın da reklam verenlerden konu ile ilgili olarak geri dönüşler toplayacağı dile getiriliyor. 

Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai konu hakkında şunu aktarıyor: “Servislerimizde önce harika bir kullanıcı deneyimi oluşturmaya odaklanıyor, daha sonra da para kazanmaya bakıyoruz” Bilmeyenler için ana YouTube uygulamasına eklenen yani ayrı bir uygulaması olmayan Shorts, mobil YouTube uygulamalarının alt menüsünde yer alıyor ve paylaşılan içerikler arasında basit kaydırma hareketleriyle gezilmesine imkân tanıyor. Shorts için Google kendisi ise resmi olarak şu açıklamayı yapıyor: “Shorts, tüm kullanıcıların yalnızca akıllı telefonlarını ve YouTube uygulamasındaki Shorts kamerasını kullanarak yeni bir kitleyle bağlantı kurmasını sağlar. YouTube’un Shorts oluşturma aracı, çok segmentli kameramızla en fazla 60 saniyelik kısa videolar oluşturmayı kolaylaştırır.” Hazırlanan son çeyrek sonuçlarına göre ise YouTube’un toplam reklam geliri üç ay için 6,87 milyar dolar seviyesinde yer aldı.


Youtube Android indirmek için tıklayınız.
Youtube iOS indirmek için tıklayınız.

Tesla hisseleri değer kaybetti

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir