YouTube Shorts için yeni özellik tanıtıldı. Yeni tanıtımda YouTube Shorts videolarının remikslenebileceği açıklandı.

YouTube Shorts için TikTok ile benzer bir özellik tanıtımı yapıldı. YouTube Shorts alanını daha etkin hale getirmek isteyen şirket, bu nedenle yeni özelliği kullanıma sundu. YouTube Shorts videolarında müzik kliplerinin remikslenmesinin önü açıldı.

Özellik TikTok’ta Dikkat Çekiyordu

Remiks özelliği en çok TikTok ile bağdaştırılan bir özellikti. Ancak son dönemlerde TikTok’un yasal süreçler nedeniyle müzik telifleriyle başının dertte olması YouTube için bir dalga konusu haline geldi. Yapılan açıklamalarda YouTube bu duruma değinemeden edemedi. YouTube Shorts için ses kliplerinin videolara eklenebileceğini duyuran YouTube, Beyonce ve Maggie Rogers gibi dünyaca ünlü şarkıcılara ait eserleri Shorts videolarına ekleyebilecekleri belirtildi.

YouTube Shorts Videolara Remiks Özelliği Geldi
YouTube Shorts Videolara Remiks Özelliği Geldi

YouTube Shorts Remix Özelliği Nasıl Kullanılacak?

Resmi olarak YouTube Shorts Remix adı ile duyurulan yeni özellik, bir butona dokunuş ile kullanılabilir durumda. Seçim sonrasında kısa video oluşturma, müziği arka plan olarak kullanma, sesi kırpma gibi pek çok işlem yapılarak yeni içerikler oluşturulabilecek. Şu anda dağıtımı süren özellik için beklemeniz gerekebilir. Ancak kısa süre içerisinde tüm kullanıcılar yeni özelliği kullanma imkanına sahip olacak. TikTok’un yaşadığı telif sorunu sırasında YouTube’dan gelen bu hamle, kullanıcıların kazanılması noktasında etkili olabilir

“Sadece YouTube’da”

YouTube blog açıklamasında ilgili özelliklerin sadece YouTube’da oluğu vurgusu yapıldı. Konuyla ilgili açıklamada “Bunu bu kadar eşsiz yapan nedir? YouTube’da, müzik videosunu tekrar tekrar izleyebilir, aynı şarkıdan diğer hayranlar tarafından oluşturulan diğer kısa videolara göz atabilirsiniz ve en sevdiğiniz sanatçıların derin katalog kesintilerini keşfedebilir ve bu anları kendiniz olarak yeniden remixleyerek yeniden yaşayabilirsiniz. Tüm bunlar tek bir yerde olabilir ve SADECE YouTube’da!” denildi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir