Popüler video sitesi YouTube içerisinde yer verilen YouTube Shorts bölümü, kısa süre içerisinde büyük popülerlik kazandı. Masaüstü ve mobil cihazlardaki uygulamalar ile erişilebilen YouTube Shorts, içerik oluşturucular kadar ilgi çeken kısa videolar izlemek isteyenlere de seçenek sunuyor.

YouTube Shorts nedir, nasıl kullanılır?

YouTube yeni servisi YouTube Shorts’u maksimum 60 saniye olan dikey videoların paylaşıldığı yeni bir alan olarak tanıttı. Kullanıcıların akıllı telefonlarındaki Shorts kamerası aracılığı ile oluşturabileceği içerikler, uygulama ve masaüstündeki YouTube Shorts bölümünde listeleniyor. Kısa ve eğlenceli içerikler izlemenin yeni ve kolay yolu olarak tanıtılan bu bölüm, popüler içerik oluşturucularının para kazanabileceği bir platform olarak da dikkat çekiyor. Yeni bir alan olması nedeniyle YouTube kullanıcılar için öneriler sunarak bölümün etkinliğini arttırmak istiyor.

unnamed
Youtube Shorts için YouTube’tan 3 öneri

Youtube Shorts için YouTube’tan 3 öneri

Mobil cihazlar üzerinden kolay bir şekilde içeriklerin oluşturulabileceğini belirten YouTube, kullanıcıların normal bir video paylaşır gibi YouTube Shorts kamerasını kullanmasının yeterli olacağını vurguluyor. YouTube tarafından bu konuda sunulan öneriler ise 3 başlık altında toplandı.

Trendleri takip edin

Youtube Shorts videolarında trendin takip edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan YouTube, belirli akımların takip edilmesinin içeriklerin izlenme oranlarını artıracağını belirtiyor. “Sevdiğiniz içerik oluşturuculara abone olmak, ilham almanıza ve trendleri takip etmenize yardımcı olur.” diyerek önerisini sürdüren Youtube’a göre içerik oluşturma aşamasında Youtube Shorts’u yakından takip etmek önemli.

Sade olun

Özel kurgular, pahalı ekipmanlar ya da senaryoların gerekli görülmediği Youtube Shorts’ta ham görüntülerin daha ilgi çektiği vurgulanıyor. Bu nedenle kullanıcıların sade olması, kendisi olması YouTube’a göre kritik.

Merhaba kısmını geçin

YouTube videolarında klasik olan merhaba arkadaşlar kısmı YouTube’a göre Youtube Shorts bölümünde gereksiz. 60 saniye ile sınırlı tutulan bu alanda özellikle ilk saniyelerde kullanıcıların dikkatinin çekilmesi daha önemli. Bu nedenle de Youtube Shorts videoları ile dikkat çekmek isteyenlere hızlı, sade ve konu odaklı olunmasını öneren YouTube, ilk 5 saniyenin kullanıcıların videonun devamını izlemesi için önemli olduğunu belirtiyor. Eğer videonun ilk 5 saniyesinde izleyenlerde videonun devamı için istek yaratılamazsa, Youtube Shorts videolarında düşük izlenme oranlarında kalınması mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir