Video oynatma platformları arasında listenin en başında yerini koruyan Youtube, yeni bir gelişme olarak “reklamları geç” butonunda boyut ve tasarım olarak değişikliğe gitti.

Öncesinde keskin bir dikdörtgen ve siyah arka planlı olan “reklamları geç” butonu son güncellemeyle birlikte daha yuvarlak ve şeffaf bir şekil almış oldu. Boyut olarakta ekran da kapladığı alanın küçüldüğünü görüyoruz. Bunlara ek olarak,butonda yazılı olan kelime eksikliğide dikkat çekiyor .”Reklam” ibaresinin kaldırıldığı sadece “Geç” kelimesinin kullanılmaya başlanması da değişiklikler arasında.

Kullanıcılar Neden Reklam Engelleyicileri Tercih Ediyor?

Youtube’un reklam konusunda karar ve önlem olarak aldığı bir diğer konu ise; “reklam engelleyecileri yasaklama”. Uzun bir süredir illegal olarak tarayıcılara yüklenen eklentilerle savaşan firma artık bu eklentileri algılayıp kapanmasını istiyor. Şirketin kullanıcılarına sunduğu çözüm ise “Youtube Premium” satın almak ya da içerikleri reklamlı izlemeye devam etmek.

Ancak Youtube duyurduğu son fiyat politikası ile kullanıcıları mutlu etmedi. Premium aboneliklerine yaklaşık olarak yüzde 94’lük bir zam yapan şirket bu durumdan dolayı kullanıcıları kendi çözüm yollarına pek çekemeyecek gibi duruyor. Çünkü bir yandan  tarayıcılardan “reklam engelleme eklentilerini” silmeye çalışırken bir yandan da  kullanıcılardan abonelik ücreti ödemek istemeyip daha güçlü eklenti yüklemeye çalışanlarla  uğraşmak zorunda kalınması şirketin sorunu çözmesini zorlaştırıyor.

youtube

Şirket Bu Konuyu Nasıl Çözmeye Çalışıyor?

Resmi olarak yapılan açıklamaya göre,reklam engellemek platformun hizmet şartlarını ihlal ediyor.Reklamların amacının içerik üreticilerine destek ve kullanıcılara çeşitli içerikler göstermek olduğunu söyleyen şirket,reklamları engelleyen kullanıcıların bu amaçların gerçekleşmesini zorlaştırdığını belirtiyor.

Çözüm yolu olarak Youtube,”reklam engelleyici” yüklü kullanıcıların videoları oynatmasına erişim engeli getireceğini belirtti.Bu süreçte Youtube Premium üyesi olan veya reklamlı izlemeye devam eden kullanıcıların da bu durumla karşılaşması dahilinde Youtube ile iletişime geçilmesini ya da “Sorun bildir” butonuna tıklayarak sorunlarını bildirmelerini gerektiğini açıkladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “YouTube “Reklamları Geç” Butonunda Değişiklik Yaptı”

  • Deniz Tolga Şahin
    2 Aralık 2023 at 00:17

    Esra Hanımın haberlerini çok beğeniyorum.