YouTube, içerik üreticileri için oluşturduğu reklam kontrollerinde ciddi değişiklikler yapmak üzere. Bir destek dokümanı ışığında ifade edilenlere göre Studio’da yer alan yeni yüklenmiş videolar için sonda ve başta gösterim, atlanabilen ve atlanamayan reklamların kişisel kontrolleri 2023 senesinin Kasım ayından itibaren tamamen kaldırılmış olacak.

YouTube Reklam Opsiyonları İçerik Üreticilerinin İnisiyatifine Bırakılmayacak

youtube

YouTube’un yaptığı bu yeni hamlede, içerik üreticileri yalnızca videonun sonrasında ya da öncesinde reklam verilip verilmeyeceği konusunda tercih yapabilecek. Açık reklam seçeneğini kullanmak isterlerse YouTube uygun olunca hangi türden reklam göstereceğini belirleyecek. Firma, gerçekleştirilecek bu değişikliğin birçok yapımcının işlerinin genel işleyişi açısından ciddi bir fark yaratmayacağını ifade etti.

Günümüzde birçok yapımcı, bahsi geçen reklam formatlarını varsayılan olarak aktifleştirmiş haldedir. Fakat izleyicilere hangi çeşit reklamların yansıtılacağını daha rahat kontrol etmek isteyen içerik üreticiler açısından bu güncelleme tamamen olumsuz olacaktır. Tüm bunların yanı sıra YouTube, canlı yayınlar konusunda da birkaç farklı yeni reklam opsiyonu sunacak.

YouTube platformu içerik üreticileri, herhangi bir reklam gösterilmeden evvel 1 dakikalık bir geri sayımla karşılaşacak. Böylelikle şayet yayını kapatmak istemiyorlarsa bu reklamı atlama şansları olacak. Ek olarak, canlı yayın açan içerik üreticileri önlerine çıkan reklamları 10 dakika süre ile erteleme fırsatı elde edecek. Şirket, ilerleyen zamanlarda uzun videolar konusunda yapımcıların reklam aralarını kendi seçimine göre belirleyebileceğini de ifade etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir