YouTube Premium hizmetinde ABD tarafından zam haberi geldi. Bu haberle beraber, Türkiye pazarına da yakın zaman içerisinde bir zammın gelebileceği yönünde tahminler yürütülüyor.

Uzun yıllardır popülerliğini koruyan ve dünyanın en popüler video paylaşım platformlarından biri olan YouTube, ABD’de gerçekleştirmiş olduğu ücret güncellemesiyle gündeme geldi. YouTube Premium hizmeti, ABD’deki fiyatlarında yapılmış olan artışla beraber kullanıcılar arasında endişe ve huzursuzluk ortamı yarattı.

Bu zam ile beraber, öğrenciler için  6,99 dolardan 7,99 dolara, bireysel paketlerde ise 11,99 dolardan 13,99 dolara yükseltildiği görülüyor. Fakat aile paketinin fiyatlarında henüz artış yada değişiklik yapılmadı. Öğrenci ile bireysel paketlere zam gelirken aile paketi  22,99 dolarlık fiyatı sabit oranda kaldı. Bu gelişmelerin yaşanmasıyla, Türkiye’deki YouTube Premium kullanıcılarında da fiyat artışı beklentisini gündeme gelmiş oldu.

YouTube Premium Kullanıcıları Zam Haberi Bekliyor

YouTube Premium hizmetinde, reklamsız videolar izleme, çevrimdışı izleme, arka planda müzik dinleme gibi ek özellikler sunmasıyla kullanıcıların beğenisini oldukça kazanmıştı. Özellikle müzik severlerin tercih etmiş olduğu bu ücretli abonelik modeli ile, ABD’deki fiyat artışıyla birlikte bazı kullanıcıları endişelendirmeye başladı. Hizmetin fiyatlarının artış sebebinin platformun maliyetlerindeki ve içerik üretimindeki oldukça fazla artışlar nedeniyle yapılmiş olduğu belirtilmiş olsa da, bu durum kullanıcılar tarafından memnuniyetsiz bir şekilde karşılandı.

ABD’de yapılmış olan zammın ardından Türkiye’deki YouTube Premium kullanıcıları da aynı durumu yaşayabileceği endişesiyle karşı karşıya gelmiş durumda. Türkiye’deki YouTube Premium aboneleri, platformun zam konusunda  nasıl hareket edeceği merakla bekleniyor.

.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir