Youtube Premium ilk olarak yurtdışında piyasaya sürüldü ve son birkaç yıldır ülkemde hizmet veriyor. Peki Youtube Premium avantajları tam olarak nedir?

Dünyanın en büyük yayın platformlarından biri olan Youtube, Türkiye’de büyük ilgi görüyor. Çeşitli içerik üreticilerinin videolarını yayınladığı YouTube platformu, son yıllarda sürekli genişleyen bir uygulama haline gelerek yeni özellikler ekledi. Çoğu kişi uygulamayı yalnızca müzik dinlemek için kullanırken, platform şimdi güncellenmiş bir akış platformuna dönüştü.

2018 yılında yurt dışında lansmanı yapılan ve 2019 yılında Türkiye’de açılan Youtube Premium, çeşitli temalarda kullanıcılara büyük avantajlar sunuyor. Youtube Premium nedir ve Youtube Premium ne kadara mal olur? Gelin birlikte yazdıklarıma bakalım.

YouTube Premium nedir?

Dünyanın en büyük akış platformlarından biri olan Youtube, bir video sırasında bir kanalın aldığı reklam sayısına göre doğrudan reklam oynatır. Ancak bu, platformu ücretsiz kullanan birçok kişinin izleme zevkini ciddi şekilde azaltacaktır. YouTube Premium ise kullanıcılara izleme deneyimlerini geliştirmek için reklamsız bir YouTube deneyimi sunuyor. Hizmet yalnızca reklamları kaldırmakla kalmaz, aynı zamanda birçok özel özellik sunar.

Özellikle akıllı tablet ve cep telefonu kullanan kişilere hitap eden özelliklere sahip Youtube Premium; ayrıca reklamsız video, çevrimdışı video akışı, arka planda oynatma ve Youtube müziği gibi özelliklere doğrudan erişim sağlar.

Reklamsız video

YouTube’a doğrudan telefonunuzdan, masaüstünüzden, tabletinizden veya bilgisayarınızdan giriş yaptığınızda videonun başında, ortasında veya sonunda farklı reklamlar çıkıyor. Bu reklamlar, izlediğiniz videonun görüntüleme kalitesini önemli ölçüde azaltabilir. Youtube Premium ile kullanıcıların beğenmediği reklamlardan kurtulabilirsiniz.

İnternet olmadan video izleyin

YouTube Premium aboneliği, videoları cihazınıza indirmenize ve daha sonra izlemenize de olanak tanır. Bu özellik internetin olmadığı yerlerde video izlemeyi kolaylaştırır. Aslında bu özellik Youtube Go uygulaması üzerinden de yapılabiliyor ancak YouTube Premium kullanıcılarının bu özelliğe erişmek için ek bir uygulama kullanmasına gerek yok. İndirilen videolar 720p kalitede indirilse de videolar 30 gün boyunca cihazınızda saklanır.

Arka plan oyunu

Arka planda oynatma, yıllardır milyonlarca YouTube kullanıcısının en büyük ihtiyaçlarından biri olmuştur. Çünkü bir videoyu açtığınızda YouTube platformu videoyu arka planda izlemenize izin vermiyor. Yani bir video izlemek için Youtube ekranını açmanız ve hatta uygulamayı aktif olarak kullanmanız gerekiyor. Bu YouTube Premium özelliği ile artık müzik dinlerken diğer uygulamalar arasında geçiş yapabilirsiniz.

YouTube Music

Youtube Yenilenen Youtube Müzik uygulaması, müzik sektörünün en kullanışlı platformlarından biri. Youtube Müzik, reklamsız bir müzik deneyimi sunan Spotify’dan farklı olarak arayüzü ile kullanıcılardan oldukça ilgi gördü. Müzik ve kliplerini dinleyebilmesi en büyük avantajlarından biridir. YouTube Music ile tıpkı YouTube’da olduğu gibi internet bağlantısı olmadan müzik dinleyebilirsiniz. Müzik veya çalma listeleri indirerek, internet olmadan istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz. Ayrıca indirilen videolar 30 gün boyunca cihazınızda saklanır.

YouTube Premium ücretleri

  • Bireysel Aylık: 29,99 TL
  • Bireysel Yıllık: 299,99 TL
  • Aile Aylık: 59,99 TL
  • Öğrenci Aylık: 19,99 TL

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir