Video dünyasının devi olarak kabul gören YouTube, uzun zamandır belirli ülkelerde testlerini yapmaya devam ettiği ücretli Premium Lite planını iptal etme kararı aldı. Aylık 6,99 Euro karşılığında reklamları kaldırabildiğiniz Premium Lite planı ilk kez 2021 senesinde Danimarka, Belçika, Lüksemburg, Finlandiya, İsveç, Hollanda ve Norveç gibi büyük Avrupa ülkelerinde kullanılmaya başlanmıştı.

Premium Lite Artık Olmayacak

Çevrim dışı indirme, YouTube Music olmaksızın yalnızca reklamları kaldırma ve arka planda oynatmaya devam etme gibi özellikler içeren bu ücretli YouTube paketi, artık tamamen kaldırılmış oldu. İki sene süresince test edildi ve kimsenin beklemediği biçimde iptal edildi. Esasen birçok az gelişmiş yerin de dikkatini çekebilecek bir paketti fakat YouTube bir gerekçe dahi sunmadan paketi iptal etti.

Hala Premium Lite aboneliği olan kullanıcılar ise reklamsız video izleme özelliğini kullanmaya devam etmek için normal Premium’a geçecek. Ayrıca YouTube, reklam engelleme programı kullanan kişileri önleme konusunda birçok çalışma yapmayı sürdürüyor. Videolarda yer alan reklamları yalnızca ücretli abonelere kapatmayı tercih eden YouTube, geçtiğimiz günlerde reklam engelleyiciler aktifken platforma erişimi kapatma konusunda çalışmalar yapmıştı.

Kullanıcıların bir kısmının karşısına YouTube platformunda reklam engelleyicilere izin verilmemektedir mesajı sunan Google, reklamların platformun ücretsiz sunulmasına katkı sağladığının da altını çizdi. YouTube reklamlarından çok sıkılanların ise Premium hesap satın alması gerektiği söyleniyor. İlerleyen günlerde neler olacağını hep beraber göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir