Google, YouTube’un iOS sürümünde resim içinde resim özelliğini test etmeye başladı. Şuan için belli bir kullanıcı grubunda test edilen bu yeni özellik, aynı anda video izlerken bir diğer yandan farklı uygulamayı kullanmanıza olanak sağlayacak. Özelliğin tüm kullanıcılar için ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor. Apple’ın iOS ekosisteminde uzun bir süredir gelmesi beklenen YouTube’un bu özelliği, bir süredir Android cephesinde bulunuyordu. ABD merkezli Google, YouTube uygulamasının iOS sürümünde yeni bu özelliği test etmeye başladı. Özellik ile Android sürümü haricinde iPad sürümünde de resim için de resim özelliği bir süredir bulunuyordu. Bu özelliğin kullanıma sunulması ile beraber iPhone sahipler, YouTube’dan video izlerken bir başka uygulamada gezebilecekler.

iOS YouTube’a beklenen özellik geliyor

1 1598606974

Söz konusu bu özellik kullanıcı bildirimlerine göre etaplar halinde test edilmeye başlanmış durumda. Bu kapsamda bazı kullanıcılar, özelliği birkaç gündür deneyimlediklerini söylerken, bazı kullanıcılar ise sadece birkaç video için bu özelliğin aktif olduğunu belirtiyorlar. Ancak her halükarda Google mühendisler, gerekli testler sonrasında iOS kullanıcılarının tamamına bu yeni özelliği sunacaklar. 9to5Mac tarafından yapılan açıklamaya göre de bu özelliğin geleceği söyleniyor. Ancak şuan için kısıtlı sayıda iPhone kullanıcısı bu özelliği deneyimleyebiliyorlar.

Ancak bu özelliği kullanan iPhone sahibinin her geçen gün artması bekleniyor. Testler tamamlandığında ise nihai sürüm olarak tüm kullanıcılara bu özellik dağıtılacak. YouTube’un kazanacağı bu yeni özellik ile video sesi ayarlanabilecek, durdurulabilecek ve video değişikliği de yapabileceksiniz. Farklı uygulamalara geçtiğinizde ise videoda sizinle beraber gelecek. Bu sayede kullanıcı deneyiminin artması hedeflenen bu özelliği iPad kullanıcıları uzun bir süredir kullanıyordu. Ancak bulunan bir kötü habere göre YouTube’un bu yeni resim içinde resim özelliği sadece YouTube Premium kullanıcıları için aktif olacak. Bu noktada normal YouTube kullanıcıları maalesef bu özelliği deneyimleyemeyecekler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir