YouTube müzik artık kullanıcıların Android’de şu anda oynatılan ekrandan doğrudan ‘radyo başlatmasına’ izin veriyor. Kullanıcılar şarkının albüm resmine tıklayabilir ve benzer şarkılardan oluşan bir radyo başlatmak için en sağdaki düğmeyi seçebilir. ‘Radyo Başlat’ seçeneği bir süredir YouTube Müziğindeki taşma menüsünde mevcuttu, ancak şimdi de daha hızlı bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Google, son birkaç ay içinde YouTube müzik için bir dizi yeni özellik yayınladı ve bu en son oldu.

Bu, YouTube Müziğinde benzer şarkıların bir radyo çalma listesini başlatmanın daha hızlı bir yoludur.

Kullanıcılar, benzer şarkıları dinlemek için YouTube Müziğinde bir şarkı çalarken albüm resmi arayüzünden ‘Radyo Başlat’ seçeneğine dokunabilirler. Bu dördüncü düğme. Dokunduktan sonra ekranda ‘Radyo başlatılıyor’ yazan bir tost mesajı belirir. Güncelleme ilk olarak 9to5Google tarafından tespit edildi. Yayın, bu özelliğin birkaç haftadır test edildiğini belirtiyor.

Bu güncellemeden önce, YouTube müziğinin taşma menüsünden’ Radyo Başlat ‘ seçeneğine erişilebilir. Bunu yapma seçeneği hala mevcut, ancak bu, benzer şarkıların bir radyo çalma listesini başlatmanın daha hızlı bir yoludur. Alternatif olarak, kullanıcılar bir istasyonu başlatmak için oynatıcının dışındaki herhangi bir şarkıya uzun süre basabilirler. Kullanışlı bir özellik olsa da, yeni ‘radyo Başlat’ düğmesinin tanımlanması zor olabilir ve kullanıcıların kullanımını anlaması biraz zaman alabilir.

Google, 2020’nin son birkaç ayında YouTube müzik için birkaç yeni özellik yayınladı, çünkü Google Play Müzik’i kapatarak geçiş yaptı ve kullanıcıları YouTube’un müzik platformuna geçmeye teşvik etti. Akış uygulaması, geçen Kasım ayında Quick Picks adlı song radio’ya benzer bir özellik yayınladı. Bir şarkı seçtikten sonra, benzer şarkıların bir radyo çalma listesi oluşturulacaktır. Bu özelliği etkin bir şekilde yazın daha fazla müzik için kullanıcılara tanıtmak için bir yol olarak görünüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir