2018 senesinde kullanıma sunulan YouTube Music için çok uzun zamandır beklenen yeni tema kullanıma sunuldu.

Dijital müzik pazarına 2018 senesinde dahil olan YouTube Music kısa süre içinde Spotify’ın güçlü bir rakibi haline gelse de uygulamada tasarımsal açıdan hala bazı eksiklikler bulunuyordu. 2019 senesinde Türkiye’deki kullanıcıların da beğenisine sunulan uygulama, YouTube Premium gibi avantajlı paketleriyle oldukça dikkat çekmişti. Dünya çapında kısa sürede popüler bir hale gelen YouTube Music’in arka planı daha iyi bir hale geldi.

Google’ın diğer uygulamlarının yanı sıra YouTube Müzik, direk karanlık bir temayla kullanıma sunulmuştu ve uygulamada açık renk seçeneği mevcut değildi. Fakat bu durum, YouTube Müzik’in gece görünümünde tema sorunlarına neden oluyordu. Bu temada açık gri olan kısımlar mevcuttu. Mini oynatıcı ve uygulama çubuğunda yer alan açık gri renkler, ne yazık tüm temaya uyum sağlamıyordu. Bir süre önce bunu değiştirmek için bir adım atan Google, artık tüm temayı uyumlu bir hale getirmeyi başardı.

YouTube Music artık daha tutarlı bir temaya sahip

yeni tasarim 1610058471

Youtube Music ve YouTube birbirinden ayrılıyor

Yayımlanan güncellemeyle kullanıcılar yeni temayı kullanmaya başlayacak. Yeni temayla birlikte gri olan Android durum çubuğu artık siyah bir tonda karşımıza çıkıyor. Bu yenilik tüm temanın karanlık moda geçmesini sağladığı için kullanıcıların beğenisini kazanacak gibi duruyor. Reddit üzerinde fark edilen bu yenilik, son güncellemelerden birkaç gün sonra gündeme geldi. Ayrıca yeni tema sadece Android sürüm için değil uygulamanın web sürümü içinde kullanıma sunuldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “YouTube Music teması yenilendi”

  • Nuray Soyturk
    31 Temmuz 2022 at 12:41

    Tüm kullanicilari bilmem ama ben beğenmedim. Bu değiştirile bilir olmaliydi ki açık tema sevenler zorlanmasın. Göz yoruyor