YouTube Music için Android tasarımında tepkiler oldukça fazlaydı. YouTube ise şimdi bu istekleri görerek YouTube Music tasarımını değiştirdi. İşte detaylar.

YouTube Music uygulamasında kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi adına önemli değişikliklere gidildi. Yeni dönemde YouTube Music’teki pek çok aksaklı ortadan kaldırılırken kullanıcıların uygulamayı daha kolay ve verimli bir şekilde kullanabilmesi adına küçük ancak önemli değişikliklere imza atıldı.

İşte Yeni YouTube Music

YouTube Music’te en çok eleştirilen noktalardan birisi paylaşma sayfasıydı. Paylaş bölümüne tıklandığında ekranın büyük bir bölümünü kaplayan ızgara çok daha minimal hale getirildi. Yeni paylaş sayfasında kullanıcılar 5 farklı hedefi görebiliyor ve kaydırma çubuğu ile paylaşımını istediği yerde, daha kolay ve küçük bir ekran üzerinden yapabiliyor. Yeni tasarımda tek elle kullanımın hedeflendiği görülürken sık paylaşımlar yine daha fazla ön planda yer almaya başlayacak ve kullanıcı alışkanlıkları gözetilecek. YouTube Music’te tüm açılır pencereleri kapsayacak bir başka yenilik daha aldı. Kenardan kenara görünümün sunulacağı YouTube Music’te özel paylaşım sayfası iOS sonrasında Android’e de taşınmış oldu.

YouTube Music Tasarımı Değiştirildi
YouTube Music Tasarımı Değiştirildi

YouTube Music’te yapılan değişiklikler Android dışında YouTube Music Web’e de taşındı. Çevrimdışı indirmeler, etkinlik bildirimleri ve Google Play Music şarkı aramaları da YouTube Music Web’de yer almaya başladı.

YouTube Music’te Verimlilik Artıyor

YouTube Music için yapılan değişikliklerde kullanıcıların tek el ile kullanımı iyileştirilmiş durumda. Büyük ekranlı cihazlarda ve özellikle katlanabilir modellerin artan kullanım oranları tasarımda da bu yönde bir değişim yapılmasını sağlamış durumda.

Yenilenen tasarımda, sadeliğe giden şirket, böylece daha az göz yoran ve önemli bölümleri öne çıkan tasarımıyla kullanımı basitleştiriyor. Paylaşım sayfasında da kaydırma çubuğu üzerinden sıralama, en sık paylaşılanların öne çıkarılması paylaşma süresini de kısaltıyor. Hızlı erişim imkanının sağlandığı yeni tasarımda kullanıcılar daha önceden daha uzun yollar ile yaptığı işlemleri daha kısa süre içerisinde yapabilecek. Link kopyalama, diğer uygulamalar ile paylaşma gibi pek çok işlev yeni tasarımla birlikte kolay hale getirilmiş.

Tüm bunlar kullanıcı deneyimini önemli ölçüde iyileştirecek. Yapılan çalışmalar sonrasında uygulamadaki etkileşimlerin de artış göstermesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir