Apple Music ve Spotify kadar olmasa da ön plana çıkan YouTube Music platform için iki güzel yenilik üzerinde test aşamasına geçildi. YouTube Music servisi Türkiye’de aylık olarak 13,99 TL’ye, yıllık ise 139,99 TL’ye elde edilebiliyor. Apple Music ve Spotify kadar kullanıcı sayısı olmasa da adın adım büyüyen servis, yakın zaman içerisinde iki farklı güncelleme alacak. Elde edilen bilgilere göre bu güncellemelerin birincisi karşımıza “Recommended Radios” kategorisini getirecek.

İşte tanıtımına az kalan Galaxy S22 serisinde yer alacak özellikler

Konuyla ilgili tavsiye edilen radyolar, platformun ana sayfasında çıkacak ve sık sık da güncellenecek. Bu sistemde temel olarak kişilerin farklı tarzlarda müzikleri keşfetmeleri daha da kolay bir hal alacak. Burada farklı sanatçılar ya da grupların yanı sıra dönem şarkıları da otomatik olarak hazırlanan listelerle kullanıcıların karşısına çıkacak. YouTube Music servisi için elde edilen diğer yenilik bilgileri ise özellik değil, tasarım güncellemesinden yana oldu. Yakın zamanda servisin, “çalma listesine ekle” arayüzü de yenilenerek çok daha modern ve görsel bir görüntü sunacak. 

9

Platformun bu arayüzü şu an için yalnızca yazı temelli ve oldukça eski görünüyor. Bu şekilde yapılan değişiklik genel olarak beğeniliyor. Midia Research tarafından yapılan son araştırmaya göre çevrimiçi müzik pazarın lideri, 2021’in ikinci çeyrek kısmında yüzde 31’lik pazar payı ile Spotify oldu. İkinci sırada ise yüzde 15’lik  bir pazar payı ile Apple Music adından söz ettirdi. Üçüncü sırayı ise yüzde 15’lik bir oranla Amazon Music ve Tencent Music paylaştı. Söz konusu bu listenin devamında yüzde 8 pazar payı ile YouTube Music yer alırken, diğer isimlerse NetEase, Deezer ve Yandex olarak belirlendi. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler de elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir