Dünyanın en popüler video izleme platformu olan YouTube, TikTok’a rakip olarak geliştirmiş olduğu Shorts özelliğini kullanıcılarına sunuyor. Google, Shorts’un erken betasını bu hafta Hindistan’daki kullanıcılara açmaya başlayacak. Çinli şirket ByteDance’in kısa video paylaşma uygulaması olan TikTok, dünya genelinde popüler olarak kullanılmaya devam ediliyor. Öyle ki bu yükseliş rakip şirketlerinde dikkatini çekmiş ve benzer özellikleri platformlarına dahil etmeye başladılar. Bu büyük sosyal mecra pastasından pay almak isteyen isimler TikTok’a rakip olmaya başladılar. Bu noktada Snapchat durumunda yaşandığı gibi Facebook ilk öncü olan isim olmuştu.

Facebook Snapchat’in popüler hikayeler özelliğini Instagram’a dahil etmişti. Daha sonra TikTok’un patlaması ile beraber Instagram’a Reels özelliğini getirdi. Benzer bir özellik işte şimdi de Google cephesinden göreceğiz.

YouTube Shorts özelliği geliyor

1 1600159497

YouTube Shorts ise kullanıcıların telefonları üzerinden 15 saniyelik videolar çekmesine olanak sağlayan bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. YouTube Shorts’ta birden çok video klip sıralanıyor. Müzik ile kayıt yapabilir ve video hızı gibi ayarlamalar yapabilirsiniz. Diğer yandan bir kronometre ve geri sayım aracı da bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar eller serbest video çekebiliyor. Teknoloji devi yakın bir zaman önce kısa videolar için ana sayfasına bir satır dahil etmişti. Kullanıcılar, dikey bir şekilde kaydırma yaparak tıpkı Reels yada TikTok gibi videolar arasında geçiş yapabiliyorlar.

YouTube, diğer yandan yaptığı açıklamada Shorts videolarını izlemeyi daha da kolay hale getireceklerini açıklıyor. Şirket, TikTok ve Instagram Reels’e rakip olacağı YouTube Shorts özelliğinin erken betasını önümüzdeki birkaç gün içinde Hindistan kullanıcılarına sunmaya başlayacak. Bakalım YouTube’un yeni Shorts özelliği piyasada yer alan TikTok ve Reels gibi özellikler karşısında nasıl bir performans sergileyecek göreceğiz. Yakın zamanda ise tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir