YouTube’da içerik oluşturmak, kanalı optimize etmek ve yönetmek için uygulamalardan destek alabilirsiniz. Google’dan sonra dünyanın en büyük ikinci arama motoru olarak kabul edilen YouTube özellikle içerik oluşturucuların başarıya ulaşması halinde ciddi kazançlar elde etmesini sağlıyor. YouTube’da başarılı olmak, yüksek kaliteli ve ilgi çekici içerikler üretmek istiyorsunuz uygulamalardan doğru bir şekilde yararlanmayı öğrenmeniz şart.

YouTube içerik oluşturucuları için en iyi 6 uygulama

YouTube için kullanılacak uygulamalar çok fazla olsa da en iyi 6 uygulamayı sizler için derledik. 

TubeBuddy

TubeBuddy, YouTube ile otomatik bir şekilde entegre olmaktadır. Böylece mobil kullanımlarda kanalın yönetilmesini çok daha kolay hale getirmektedir. Üstelik özel olarak içerik fikirlerinin yer aldığı uygulamada, konuyla ilgili video oluşturabilmek, YouTube’da daha üst sıralarda yer almak için düşük rekabetli anahtar kelimeler keşfetmek oldukça kolay. Rakip analizi, Google aramalardaki rakiplerin keşfedilmesi, uygulamada ön plana çıkan özellikler arasında.

vidIQ

Kanal yönetimi için tercih edilebilecek bir diğer uygulama ise vidIQ. Herhangi bir YouTube videosu için kapsamlı bilgiler ve ölçümler sunan vidIQ, YouTube ile entegre bir şekilde çalışabilmekte. Üstelik uygulamada yer alan yapay zeka desteği, analitik ve istatistiklere odaklanarak kullanıcılar için yeni planlamalar yapılmasını ve içeriklerin oluşturulmasında da kolaylaştırıyor.

YouTube Studio App

Google tarafından geliştirilen resmi YouTube uygulaması olan YouTube Studio App, kanalın her yerden yönetilmesini ve hızlı bir şekilde erişilmesini sağlamaktadır. Gerçek zamanlı olarak kanal ve video takibinin yapılabileceği YouTube Studio App masaüstü sürümden neredeyse farksız. Kanal yönetiminden video düzenlemelerine kadar her bir işlemi uygulama aracılığı ile yapabilirsiniz. Özellikle kanalınızdaki videolara gelen yorumları sürekli takip etmeniz gerekiyorsa, uygulama büyük bir kolaylık sağlayacak

Canva

Grafik tasarımları için kullanıma sunulan Canva, kısa süre içerisinde dünya genelinde en çok kullanılan uygulamalardan birisi haline geldi. YouTube video oluşturucular için binlerce özel değiştirilebilir şablona sahip olan Canva, üstelik YouTube video düzenleyicisine de sahip. Saniyeler içerisinde profesyonel tasarımlar oluşturmanıza imkan tanıyan Canva ile gibi pek çok farklı içerikte kullanılabilecek görseller hazırlayabilirsiniz. Video, müzik ve animasyonda da ücretsiz milyonlarca seçeneğe sahip olan Canva, böylece videolarınızı çok daha etkileyici ve zengin hale getirmenizi sağlıyor.

Intro Maker, Outro Maker

YouTube videolarının giriş ve çıkışlarında özel efektler ile hazırlanmış şablonlar kullanmak istiyorsanız Intro Maker, Outro Maker uygulamasını mutlaka denemelisiniz. Uygulama içi satın almalar olsa da ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan Intro Maker Auto Maker, kısa sürede profesyonel tasarımlara imza atmanızı sağlayacak.

AZ Screen Recorder

Oyun oynarken ya da mobil uygulamaları kullanırken ekran görüntüsünü almak ve daha sonrasında paylaşmak istiyorsanız, bu alanın en iyi uygulamalarından bir tanesi olan AZ Screen Recorder’ı deneyebilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir