YouTube, 2X hızlı izleme özelliğini daha kolay hale getirmek için yeni bir deneysel özelliği test etmeye başladı.

YouTube, kullanıcılarının video izleme deneyimini daha da hızlandırmayı amaçlayan yeni bir özelliği getirmeyi amaçlıyor. Bu özellik sayesinde, video izlemeyi daha kolay hale getirecek şekilde, videolara uzun basıldığı zaman video oynatma hızını 2x hızına çıkarma özelliğini sunuyor. Bu test aşamasında olan özellik, öncelikli olarak YouTube Premium aboneleri için geçerli olarak başlayacak ve katılımları tamamen gönüllü olacak.

YouTube şu anki durumunda, hızlı video izlemek isteyen kullanıcıların, özellikle mobil uygulamada üzerinde bir dizi adımı tamamlamayarak kullanmaları gerekiyor. İlk olarak videoya tıklayarak, ardından üç nokta menüsüne gitmek gerekiyor. Buradan ise oynatma hızını seçilmesi ve son olarak hız seçeneklerinden bir tanesini belirlemek gerekiyor. Masaüstü versiyonda da mobil uygulamaya benzer adımları takip etmek gerekiyor.

YouTube 2X hızlı video izlemeyi kolay hale getiriyor

Yeni yapılmaya başlanan deneysel özellik sayesinde, YouTube kullanıcıları artık bu aşamalarla uğraşarak tamamlamak zorunda olmadan, videoları hızlı bir biçimde izleyebilecekler. Kullanıcıların sadece videoya uzun şekilde basmaları ve oynatma hızını 2x hızına ayarlamaları yeterli hale gelecek. Bu özellik ile, kullanıcıların video izleme süreçlerini daha da hızlandırarak, YouTube’da daha çok video izlemelerini sağlayabilir.

Bu yeni özelliğin çıkış kaynağı TikTok gibi görünüyor. TikTok uygulaması içerisinde, bir videoya uzun basıldığı zaman, uygulama çeşitli seçenekleri bir arada sunuyor, bunlardan biri de oynatma hızı menüsü olarak karşımıza çıkıyor.

YouTube’un üzerinde çalıştığı uzun basma özelliği testi, 13 Ağustos’a kadar sürecek. Premium abone olmayan kullanıcılar için, YouTube’un deney sona erdikten sonra bu özelliği tüm kullanıcılara açık hale getirip sunup sunmayacağı hakkında henüz bilinmiyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir