YouTube, bir hafta kadar görüntülenebilen daha sonra kaybolan videolar Hikayeler özelliğini 26 Haziran’da platformdan kaldıracak. Platform, normal videolar ve Shorts gibi içerik biçimlerine daha fazla odaklanmak için bu özelliği kaldıracağını açıkladı.

YouTube 26 Haziran'da hikayeler özelliğini kaldırıyor

26 Haziran’dan itibaren İçerik üreticileri YouTube üzerinden hikaye paylaşamayacak ancak, daha öncesinden yüklenen Hikayeler yedi gün yayınlanmaya devam edecek. Hikayeler Temmuz ayının başında YouTube’dan tamamen kaldırılmış olacak. YouTube yaptığı bir açıklamada, “Hikayeler ortadan kalkıyor olsa da, hem Topluluk gönderilerinin hem de YouTube Kısalarının izleyicilerle değerli bağlantılar ve sohbetler sağlayabilecek iyi alternatifler olduğunu gördük” sözlerini kullandı.

Ayrıca platform Topluluk gönderilerinin Hikayelerden ortalama olarak daha fazla yorum ve beğeni aldığını belirtti. Shorts içerikleri YouTube’da Hikayelerden çok daha fazla abone sağladığını belirtiliyor. Hikayeler özelliği yeterli düzeyde popüler olmadığı ve istenilen başarıya ulaşamadığı için platformdan çıkarılıyor.

YouTube Hikayeler yeterli ilgiyi göremedi

Hikayeler özelliği 2017’nin sonlarına doğru, Reels olarak adlandırıldığı dönemde duyurulmuştu. Hikayeler özelliği içerik üreticiler tarafından yedi güne kadar görüntülenebiliyor ve yalnızca on binden fazla abonesi olan içerik üreticiler tarafından kullanılabiliyordu. Kısa ve dikey videolar yüklenmesine imkan tanıyan bu özellik Snapchat videolarına benzetiliyordu. Daha öncelerde LinkedIn ve Twitter gibi platformlara da bazı geçici özellikler dahil edilmiş fakat daha sonra kaldırılmıştı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir