YouTube, Make on YouTube etkinliği düzenleyerek platformundaki yenilikleri duyurdu. Açıklamalara göre içerik oluşturucular için Creator Music adında yeni bir program başlıyor.

YouTube uygulamadaki etkinliği artırmak ve daha fazla kişinin YouTube’u kullanmasını sağlamak adına dönemsel olarak farklı programlar yürütüyor. Yapılan yeni açıklamalarda şirketin özellikle içerik oluşturucuların destekleneceği yeni bir müzik platformunu başlattığı duyuruldu. Creator Music olarak adlandırılan yeni müzik programı, müzisyenlerin gelir elde etmesini sağlayacak.

YouTube, Shorts için merak edilenleri yanıtladı

YouTube Creator Music neler sunacak?

İçeriklerinde müzik kullanan içerik oluşturucuları da bu yeni platformu tercih edebilecek. Platform kapsamında şarkılarını yükleyen müzisyenlerin şarkıları, videolarda kullanılmak için satın alınabilecek. Bu sayede hem müzisyenler yaptıkları şarkılar ve müzik eserleri ile para kazanabilecek hem de içerik oluşturucuları içeriklerinde farklı şarkılara yer verebilecek.

YouTube Creator Music için Beta testlerini başlatan YouTube, önümüzdeki dönemlerde belirli bölgelerde yeni özelliğini devreye alacak.

iOS için YouTube indir

Android için YouTube indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir