The Day Before geliştiricisi Fntastic kapandığını duyurdu. 7 Aralık tarihinde oyunu çıkaran şirket, malesef ki başarıya ulaşamadı.

Korku konseptli hayatta kalma oyunu The Day Before, uzun zamanın ardından geçtiğimiz günlerde çıkışını gerçekleştirdi. Birkaç defa ertelenmesi ile oyuncuları üzen ve hayal kırıklığına uğratan yapım, çıkışının ardından istenilen etkiyi yaratamadı. Geliştirici stüdyo Fntastic, beklenmedik şekilde operasyonlarını durduğunu ve kepenkleri indirdiğini açıkladı.

The Day Before stüdyosu olan Fntastic neden kapandı?

The Day Before stüdyosu olan Fntastic neden kapandı?

Fntastic, MMO oyunu The Day Before’u piyasaya sürdükten birkaç gün sonra faaliyetlerini durdurduğunu duyurdu. Sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, The Day Before’un düşük satışları nedeni ile finansal olarak başarısız olduğunu söyledi.

7 Aralık başında Steam’de piyasaya sürülen oyun, hatalardan dolayı kısa süre içerisinde çok fazla eleştiri aldı.  Oyuncuların beklentilerini malesef ki karşılayamayan The Day Before, aslında ilk 2021’de tanıtılmıştı. Son yıllarda oyuna çok fazla yatırım yapan Fntastic, yine de beklediği sonuçlara ulaşamadı

The Day Before’un başarısız lansmanı ise stüdyoyu operasyonlara devam etmek konusunda zorladı. Şirket, oyunu güncellemeler yolu ile uzun vadede desteklemek için yeterli kaynağa sahip olmadığını ifade etti. Bu sebeple oyun bir hafta bile dayanamadı.

Geliştirici stüdyo Fntastic, oyuncuların beklentilerini karşılayamadığından dolayı özür diledi. The Day Before ve Propnight isimli eski Fntastic oyununun sunucuları ise bir süre daha çevrim içi kalmaya devam edecek. Fakat oyuncuların sıfırlanması ile birlikte ilerleyen süreçte kapatılacak.

Fntastic’in hızlı bir şekilde dibi görmesi hatalı oyun duyurularının riskleri için oldukça önemli. Oyun lansmanındaki atılan yanlış adımlar, şirketin yıllardır süren yatırımlarını ve çalışmalarını sıfırlamayı başardı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir