Kanadalı bir özel sermaye şirketi olan ECP, Pornhub ve diğer büyük yetişkin içerikli sitelerin arkasındaki şirket olan MindGeek’i satın aldı. 

İngiliz iş gazetesi olan Financial Times, yeni kurulan Kanadalı Ethical Capital Partners’ın (ECP) MindGeek’i açıklanmayan bir tutar karşılığında satın aldığını söyledi. MindGeek’in faaliyetleri Avukatlar ve eski esrar yatırımcılarını içeren bir yönetim ekibinin yanı sıra bilinmeyen başka bir grup yönetici altında faaliyet göstermeye devam edecek. ECP de faaliyetlere devam edeceği haberini kendi sayfasında doğruladı.

MindGeek iflasın eşiğinde

MindGeek büyük ama sorunlu bir marka. Şirket, internette en çok trafiğe sahip sitelerin bazılarına sahip, ancak aynı zamanda kullanıcıların çocuk cinsel istismarı materyali de dahil olmak üzere yasadışı videolar yüklemesini veya görüntülemesini engellemede oldukça başarısızdı. Bu durumlardan dolayı şirket uzun zamandır eleştirilerle karşı karşıya. 

Uzun süredir devam eden bu içerik denetleme sorunları, 2020’de Visa ve Mastercard’ın Pornhub’a hizmeti kesmesiyle bir dönüm noktasına vardı. Öyle ki şirket, videolarının çoğunu kaldırmaya ve oyuncular için zorunlu bir yaş doğrulama sistemi oluşturmaya başladı.

Visa ve MasterCard gibi şirketlerinden reklam ağı TrafficJunky’e hatta bazı ABD milletvekilleri dahil birçok kurum veya kişi MindGeek’in denetlenmesi veya kapatılması görüşündeydi.  Şirketteki bazı kıdemliler buna daha fazla dayanamamış olsa ki şirketin CEO’su ve COO’su Feras Antoon ve David Tassillo, 2022’nin ortalarında görevlerinden ayrıldılar. 

pornhub logosu

ECP’nin şirketin yasal sorunlarını çözmeyi amaçlıyor

“MindGeek’in yasadışı çevrimiçi içerikle mücadelede internette lider konuma gelmesine yatırım yapmaya planladıklarını ve hatta internet genelindeki yasadışı içerikle mücadelede öncü bir rol oynamak” Bu amaçlar doğrultusunda MindGeek’in daha önceki yaş doğrulama aracı AgeID veya görüntü tanıma aracı Safeguard gibi doğrulama yöntemleri devam edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir