Ülkemizde uzun bir zamandır aktif olarak hizmet veren borsa bugün kapanma kararı aldığının bilgisini verdi. Coinzo ilk olarak 2018 yılında hizmet vermeye başlamıştı. Coinzo Teknoloji A.Ş markası altında yer alan borsanın CNZ adlı bir yerel tokeni de vardır. Peki borsayı aktif olarak kullanan yatırımcıların bu kapanmadan sonra ne yapması gerekecek?

Coinzo hizmetlerine son veriyor

Kripto para borsası bugün yapmış olduğu açıklama ile beraber faaliyetlerin son verdiğini duyurmuştu. Coinzo borsasında yer alan yatırımcıların varlıkları teminat altına ve mevcut paranızı çekmek için 6 ay kadar bir süreniz vardır. Kapanma sürecinde yalnızca kripto para ve TL çekmeye izin verilecek.  Para çekmek isteyen kullanıcılar ilk olarak 2FA doğrulamasını aktif hale getirmesi gerekir. Coinzo hesabınızda yer alan Türk Lirası bakiyenizi kendi adınıza olan herhangi bir banka hesabı üzerinden de çekebilirsiniz. Parmak çekmek için Akbank bankasını tercih ederseniz mesai saatlerini beklemeniz gerekmez. Günün herhangi bir saati içerisinde anlaşmalı bankalar üzerinden kolaylıkla mevcut paranızı çekebilirsiniz. Üstelik TL çekmek için komisyon ödemesi yapmanız gerekmez ve alt çekim limiti de 10 kuruşa kadar düşürülebilir. 

8 4

CNZ Tokenin sonu ne olacak?

Borsa kapandığı için CNZ tokenin herhangi bir işlevi de olmayacak. Yani CNZ tokeninin fiyatı bu kapanma ile beraber bir anda düşebilir. Bu yazının hazırlandığı sırada 0,168 dolar olan CNZ token yalnızca Coinzo platformunda yer alıyordu. ERC-20 tabanlı olan CNZ borsa kullanıcılarından 1,51 karşılığında almak mümkün olacak. Yaklaşık olarak 1 hafta içerisinde TL cinsinden paralar kişilerin hesaplarına yansıyacak. Eper soğuk cüzdanınızda CNZ token varsa borsa ile iletişime geçmeniz faydalı olabilir. CNZ token üzerinden işlem yapılması durduruldu fakat son tam gün verilerine göre günlük olarak yaklaşık 2 milyon dolar hacmi vardır. 

NEO yatırımcıları da 7 gün içinde dağıtılmamış olan GAS hakkedişlerini alacaklar. Kripto para için belirlenen minimum çekim tutarı aşağıdaki gibidir.

7 4

Yukarıda belirtildiği üzere minimum tutarın altında yer alan kripto para varlıklar ise 7 gün içinde kişilerin hesaplarına TL olarak gönderilecek. Bugünden itibaren 6 ay boyunca da para çekme işlemlerini yapabilirsiniz. Coinzo yakın zaman içerisinde kripto para ve blockhain odaklı yeni bir proje üzerinde çalışacaklarını duyurdu ve sektörden tamamen kopmayacaklarının altını çizdi. Bu yıl içerisinde pek çok kripto para borsasının batarak kullanıcıların mağdur etti ve sonunda da hizmetlerine son verme kararı aldı. Coinzo ise örnek olacak bir şekilde şu an için kimseyi mağdur etmeden kapanış yapacak gibi gözüküyor. Coinzo için kötü bir durum olsa da rakipler için son derece örnek bir kapanış oldu. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir