Son günlerde büyük yankı uyandıran Titanik faciasıyla ilgili, beklenmedik bir gelişme daha yaşandı. Şirket, aynı gezi rotası için bilet satışlarına tekrar başladı! Bu yeni adım, facianın üzerinden günler geçmesine rağmen hala gündemde olan olayın ilginç bir devamı niteliğindedir. Yaşananlardan ders çıkarıldı mı yoksa çıkarılmadı mı bilinmez fakat şirket bilet satışına tekrar başlamış durumda.

Yeni Titanik faciası geliyor! Ocean Gate’de bilet satışları tekrar başladı

Oksijen değil, basınç etkisinden kaynaklandı

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Titanik gezisi trajedisi sonucunda, 5 kişi hayatını kaybetti. Denizaltının arama çalışmaları ise yaklaşık 3,5 gün sürdü ve nihayetinde denizaltının enkazına ulaşıldı. Kazada, 2 pilot, 1 tur rehberi ve 2 turist hayatını kaybetti. Olayın sebebi olan Titan denizaltısının derinlikteki basınca dayanamayarak patlamış olduğu belirtildi.

Titan denizaltısının dünyada tek özellikte olduğu önemle belirtilen ve tek bir tuş ile dalışa geçtiği anlatılan aracın içerideki mürettebata toplamda 4 gün yetecek şekilde oksijen depolanmış olduğu biliniyordu. Ancak maalesef mürettebatın sorunu oksijen olarak karşılarına çıkmadı. Denizde basınç etkisiyle yaşanan patlamadan kaynaklı olarak gerçekleşti. Denizaltı içerisinde bulunan 5 kişinin patlama esnasında hayatını kaybetmiş olduğu raporlarda kayıt altına alındı.

Ancak şirket, bu trajik olaydan pek ders çıkarmış gibi görünmüyor. İnternet sitelerine girdiğimizde, şirketin hala aynı turları düzenlemeye devam ettiğini ve yeni dönem bilet satışlarına başladığını görüyoruz. Biletler, 250 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştur. “Titanik’i Keşfedin” adıyla sunulan tur, 8 gün 7 gece süren bir programdır ve enkaz keşfi, açık okyanusta yelken turları ve derin okyanus gezilerini içermektedir.

Birçok kullanıcı olayın acısını üzerinden atamamış durumdayken turların tekrar başlamış olması ve bilet satışının devam etmesine oldukça tepkililer. Ocean Gate firması ise konuyla alakalı herhangi bir açıklamada bulunmadı.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir