1997 ve 2013 yılları arasında en çok kullanılan müzik uygulaması olarak adından söz ettiren Winamp, tarihe karışmasına izin verilmeyen uygulamalar arasında yer alacak. 

Winamp, bir dönem içerisinde her kullanıcı için olmazsa olmaz uygulamaların arasındadır. Önceki yıllarda yeni bir Windows bilgisayar alındığında ilk akla gelen yazılımlar arasında WinZip ile Winamp geliyordu. Winamp’ın tasarımında güçlü değişiklikler olmasına sebep olan binlerce tema bulunuyordu ve zamanında bu gerçekten de ciddi bir kolaylık sağlıyordu. Yıllarca kullanılmaya devam eden ancak Spotify gibi çevrimiçi müzik servislerinin çıkmasından sonra Winamp, kullanılmamaya başladı. Ancak Winamp, yapılan değişiklikler ile beraber yeniden kullanıma sunulmaya hazırlanıyor. Yeni özelliklere sahip olacak olan bu servis, gelecek yıllarda da kullanılmaya devam edileceğini gösteriyor. 

“Çok büyük bir şey geliyor” şeklinde paylaşımda bulunan Winamp’ın sahibi Radionomy ya da Shoutcast, “yeni jenerasyon için bir Winamp hazırlıyoruz” açıklamasını da yapıyor. Artık herhangi bir anlamı olmadığı için Winamp servisinin sadece standart bir medya oynatıcı olmasının pek de önemi yoktur. Şirket bu noktada Spotify gibi çevrimiçi bir müzik servisi kullanıma sunacak ve bu noktada Winamp’ın eski marka ve isim değerinden faydalanacak gibi gözüküyor. İçerik ve müzik üreticileri için yenilenen Winamp platformu üzerinden ciddi bir gelir kaynağı açmak isteyen firma, yeni dönemin ardından ikonik özelliklere sahip bu yazılımın tarihin tozlu sayfalarına karışmasına izin vermeyecek. hatta kullanmak istemeyenler için de direk olarak yazılımın 5.9 sürümünden faydalanabilirler. Bu arada ise ne kadar doğru olduğu bilinmese de şu an için 80 milyon aktif Winamp kullanıcısının olduğu da belirtiliyor. 

Yeni nesil Winamp büyük ilgi gördü

Winamp’ın bu yeni sürümünü denemek için firmanın hazırladığı beta programına dahil olabilirsiniz. Winamp hakkında elde edilen bilgiler şu an için sadece bu kadar olup gelecek günler içerisinde daha verimli bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir