Dizüstü bilgisayarlarında Thinkbook serisi ile büyük bir popülerlik ve satış grafiği yakalayan Lenovo, yeni modelinin görüntülerde klavyenin yanında ikinci bir ekranın olması ile dikkat çekti.

Lenovo, Thinkbook serisi ile dizüstü bilgisayar sektörünün en güçlü markalarından bir tanesi olmayı başardı. Farklı donanımlar ve versiyonlar ile her bütçeye hitap etmeyi başaran marka, şimdi yeni bir model üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz gün Evan Blass tarafından yapılan sızıntı ile birlikte yeni Lenovo Thinkbook Plus modelinin tasarımına dair ilk bilgiler açığa çıktı.

Lenovo Thinkbook Plus görünümü nasıl?

Evan Blass tarafından yapılan paylaşıma göre yeni Lenovo Thinkbook Plus modelinin görünümü şöyle olacak;

leaked lenovo thinkbook plus.0.jpeg 920×613 00

Lenovo Thinkbook Plus özellikleri nasıl?

Lenovo Thinkbook Plus modeli için yapılan paylaşımlara göre özellikle klavyenin hemen yanında konumlandırılan ikinci bir ekran dikkat çekiyor. Bu ekranın dizüstü bilgisayarın ana ekranında görüntü çizim yapmak ve yazı yazmak isteyenler için alternatif bir çözüm olacağı belirtiliyor. Bu bakımdan küçük bir ekran ve geniş bir ekran ile iki ekrana sahip olacak yeni model, tasarımcılar için yepyeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Kalem destekleriyle piyasaya sunulacak olan yeni model böylece Lenovo’nun akıllı kalem gibi farklı donanımlar geliştirmesini destekleyecek. 

Şirket tarafından daha önce yapılan tanıtımlarda ve ThinkBook Plus Gen 2 gibi modellerde daha çok ikincil ekran kapakta konumlanmıştı. Ancak yeni versiyonun ortaya çıkması ile birlikte şirketin kapak yerine ikinci ekranı klavyenin yanında kullanmayı tercih ettiği görüldü. Bu bakımdan klavye kullanırken kullanıcıların daha elinin altında olacak 2. ekran, çizimleri ve ekrana müdahaleyi daha kolay hale getirecek. Üstelik ikincil ekranın farklı özelliklere sahip olacak yeni bir araç setiyle de desteklenmesi bekleniyor. 

Yeni Lenovo Thinkbook Plus ne zaman tanıtılacak?

Yapılan sızıntı ile birlikte açığa çıkan ekran ve yeni dizüstü bilgisayar, şimdiden beklentileri artırmış durumda. Gündemde yer alan yorumlara göre yeni modelin ne zaman tanıtılacağı merak edilmeye başlanmış durumda. Konu ile ilgili hiçbir detay ve sızıntı yaşanmadığı gibi ilk ihtimallerden bir tanesi 5 Ocak tarihinde başlayacak CES 2022 oldu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir