Huawei Pocket 2 için planlanan tanıtım bugün gerçekleştirildi. Çin’de yapılan tanıtımda katlanabilir akıllı telefon piyasaya sunuldu.

Huawei’nin katlanabilir modellerdeki yeni gücü Huawei Pocket 2 olacak. Uzun zamandan beri gündemde yer alan ve ilgi çeken model için 22 Şubat’ta tanıtım planlanmıştı. Bugün yapılan tanıtımda Huawei Pocket 2 başrolde olurken kablosuz kulaklık gibi şirketin yeni modelleri de tanıtıldı. Kuşkusuz en çok merak edilen ise Huawei Pocket 2 oldu.

Huawei Pocket 2 Özellikleri Neler?

İlk nesli ile beğeni kazanan Huawei Pocket serisini yeni nesli, önceki modele göre önemli yükseltmeler içeriyor. Flip tarzındaki katlama sistemiyle geliştirilen Huawei Pocket 2, birini sınıf özellikleri ve özel tasarımı ile göz dolduruyor.

Huawei Pocket 2’de tasarım anlamında büyük bir değişiklik mevcut değil. Yatay menteşe sistemi güçlendirilirken yine dairesel formlar tercih edilmiş. Dayanıklılığın daha artması adına roket çeliği olarak adlandırılan ve havacılıkta kullanılan malzemeyi tercih eden Huawei, böylece daha dayanıklı bir modeli üretmeyi başarmış. Katlanmamış yapısında 7.25 mm inceliğe sahip cihaz, 200 gram ağırlığında.

Yeni Katlanabilir Model Huawei Pocket 2 Resmen Tanıtıldı!
Yeni Katlanabilir Model Huawei Pocket 2 Resmen Tanıtıldı!

Ekran özelliklerinde 2690 x 1136 çözünürlük, 2200 nit tepe parlaklığı, 420 PPI piksel yoğunluğu, 1 ila 120Hz değişken yenileme hızı sunan uzun 6.94 inç LTPO OLED panel karşımıza çıkıyor. Telefonun ikincil ekranında ise 1.15 inç OLED ekran var. Kirin 9000S işlemciden gücünü alan telefonda 256GB, 512GB ve 1 TB depolama alanları mevcut. Depolama alanındaki çeşitliliğe karşın RAM kısmında 12 GB olarak tek seçim imkanı mevcut. 4520 mAh kapasiteli pili bulunan telefonun kablolu ve kablosuz şarj seçenekleri de dikkat çekiyor. resmi tanıtma göre 66W kablolu hızlı şarj, 40W kablosuz hızlı şarj ve 7.5W kablosuz ters şarj ile telefonu şarj etmek mümkün. Cihazda diğer modellere göre en büyük farklardan birisi HarmonyOS 4.0 işletim sisteminin kullanılması. Zira katlanabilir akıllı telefon sektöründeki rakipleri Android işletim sistemini kullanılıyor.

Huawei Pocket 2 Kamera Özellikleri

Huawei Pocket 2, kameralarıyla da öne çıkan bir model. Serinin yeni modelinde OIS destekli 50 MP XGAME dörtlü kamera kurulumu bulunuyor. Bu kameralardan birisi 12 MP ultra geniş açı sensörü, 3X optik zoom desteği bulunan 8 MP telefoto kamera ve AI destekli 2 MP hiperspektral kamera. Önde ise 10.7 MP kamera mevcut.

Huawei Pocket 2 Fiyatı

Huawei Pocket 2, gri, beyaz, mor, siyah olarak farklı renklerde piyasada olacak. Cam ve derinin kullanıldığı model renklere göre değişiklik gösteriyor. Fiyatlandırmada ise seçenekler şöyle;

  • 256 GB versiyon 1044 dolar
  • 512 GB versiyon 1113 dolar
  • 1 TB versiyon 1252 dolar

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir