Dünyanın en çok sevilen serilerinden birisi olan Grand Theft Auto serisinin yapımcısı Rockstar Games cephesinden yeni GTA 6 yapımına yönelik detaylar gelmeye devam ediyor. Şimdi ise GTA 6’da ilk defa bir kadın karakter yönetebileceğimiz ortaya çıktı. Ayrıca oyunun Miami’de geçeceği ve bu noktada gelişmiş bir Vice City şehri görebileceğimiz de iddia edildi.

GTA 5’in üzerinden yıllar geçmesine rağmen Rockstar hala güncellemelerini ve online içeriklerini sunmaya devam ediyor. GTA 6 için ise uzun süredir bekleyiş devam ederken, oyun hem konsollar hem de bilgisayarlar için çıkış yapacak. Oyuna dair ise çok sayıda beklenti ve sızıntı detayları gelmeye devam ediyor. Şimdi ise bu iddiaların arasına bir yenisi daha ekleniyor.

GTA 6 hakkında yeni detaylar

119

Yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre oyunun merkezinde önceki GTA serilerinden farklı olarak kadın karakter görebiliriz. Diğer yandan oyun şehir yapısı bakımından GTA 5’in tam aksine Gta Vice City havasına ve şehir ortamına sahip olacak . Daha önceki GTA 4 ve GTA 5 gibi oyunlarda baş karakterler erkek olmuştu. Ancak Rockstar’ın şirket bazında kadın haklarını iyileştiren ve maaş dengesine yönelik hamlelerinden sonra yeni seride bir kadın baş karakter olma ihtimalleri bulunuyor. Sızıntılara göre Latin Amerikalı olacak olan bu kadın karakter, oynanabilir tek karakter olmayacak ve bir çift hırsız rolünü oyuncular üstlenecek.

Rockstar’ın 2018 yılında şirket içi eşitsizlikler ile gündeme geldiğini hatırlatalım. Daha sonra şirket bu durumu düzeltmek adına çeşitli hamleler atmış ve bu süreçte şirketin oyunlarında da buna yönelik yenilikler görmüştük. Öyle ki GTA 5 içerisinde yer alan trans bireylere yönelik alaycı içerikler de kaldırılmıştı. GTA 6 büyük bir heyecanla beklenirken sadece yeni karakterler değil yeni harita ve atmosferde oldukça merak ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir