Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, şirketin birkaç yeni ürün tanıtmak üzere olduğunu iddia ediyor.

Raporlara göre ortaya çıkan yeni raporlara göre yeni iPhone SE modeli yeni nesil Apple Watch ve diğer cihazlarla birlikte yakında piyasaya sürülecek. Ming-Chi Kuo’nun yaptığı açıklamaya göre Apple, 2022 yılının ilk yarısında yeni iPhone SE’yi piyasaya sürecek. Bu akıllı telefon 4.7 inç ekran ve 3 GB RAM ile geliyor. Yeni nesil bir Apple Watch, 2022’nin ikinci yarısında Apple Watch 8, Watch SE ve Extreme Sports sürümlerini içerecek şekilde piyasaya çıkacak. Apple, AirPods Pro 2 modelini önümüzdeki senenin dördüncü çeyreğinde piyasaya sürecek. Bu cihaz, yeni bir güncellenmiş çip ile birlikte karşımıza çıkacak.

TrendForce’a göre, Apple’ın üçüncü çeyrekte yeni iPhone’u piyasaya sürmesi, bu çeyrekte 51,5 milyon adet üretti. Şirket çeyreklik bazla yüzde 22,6 artışla dünyada ikinci sırada yer alıyor. Ürün planlaması açısından, bu yılın ikinci yarısında dört yeni telefon piyasaya sürmenin yanı sıra Apple, ilk çeyreğin sonunda üçüncü nesil bir iPhone SE’yi piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu cihazın fiyatı göz önüne alındığında, bir akıllı telefonu orta seviye pazara uygun hale getiriyor.

iPhone SE 5G desteğine sahip olacak

Analistler, iPhone SE’nin bu cihazın lansman tarihine ek olarak Apple’a 25 ila 30 milyon birim eklemesini bekliyor. Daha önce Ming-Chi Kuo, yeni iPhone SE’nin mevcut modele benzer bir tasarım benimseyeceğini iddia etmişti. Yeni cihazın tasarımı 4.7 inç ekranlı (Touch ID’li) iPhone 8’e dayanmaktadır.

Bu cihaza yapılan en önemli yükseltmeler, 5G desteği ve daha hızlı işlemciler. Bazı insanlar cihazın A15 biyonik çip ile donatılacağını düşünüyor. Yaklaşık 3.000 RMB (473 ABD Doları) olarak fiyatlandırılır ve bu da onu Apple tarihindeki en ucuz 5G telefonu yapar. Bunun genel sevkiyat hedefini büyük ölçüde destekleyeceğinden şüphe yoktur.

İmalat sanayiinde cips sıkıntısı sorunu uzun süredir var. Sektörün içindekilere göre, bu çip kıtlığı sorunu yakın zamanda ortadan kalkmayacak. Hatırlarsanız şirket pandemiyle birlikte patlak veren tedarik zinciri sorunlarıyla başa çıkmak adına iPad ve eski iPhone’un üretim kapasitesini azaltmak zorunda kalmıştı. Bu hamleye rağmen Apple iPhone 13 serisi gönderilerini korumak için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ancak, Apple hala mücadele ediyor. IPhone 13 üretiminin bu yıl Eylül-Ekim ayları arasında hedefinin yaklaşık %20 gerisinde olduğu bildiriliyor. Apple, iPhone 13’ün toplam üretim hedefini 95 milyondan 85 milyon adede düşürmek zorunda kaldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir