Apple şirketinin yeni iPad modelleri uzun süredir bekletiliyor. Tabletlerin çıkış tarihi hakkında ortaya atılan iddialara bir yenisi daha geldi. Bloomberg’den Mark Gurman’ın bir haberine göre, Cupertino merkezli şirketin yeni tabletleri Mayıs ayının ilk günlerinde gözler önüne çıkarılabilir.

Apple firmasının Mayıs ayında kullanıcıların karşısına OLED ekranlı iPad Pro ve daha hızlı bir Air çıkarması düşünülüyor. Air tablet için 12.9 inç ekran seçeneğinin sunulması da konuşulanlar arasında yer almakta. Bu iddialar uzun süredir gündemde olduğundan kaynaklı doğru olma ihtimalleri de yüksek oluyor.

Pro tabletten OLED ekran dışında bir diğer takviye de Apple’ın M3 işlemcisi olması bekleniyor. Bu işlemci şimdiden bazı Mac’lerde de mevcut halde. Yeni model tabletlerle birlikte yenilenmiş Apple Pencil ve Magic Keyboard’un da tanıtılması tahminler arasında yer alıyor. Magic Keyboard’da uzun zamandır bir değişiklik yapılmadığının altını çizelim..

Apple şirketinin yeni iPad modelleri uzun süredir bekletiliyor. Tabletlerin çıkış tarihi hakkında ortaya atılan iddialara bir yenisi daha geldi.

Yeni Air tabletin de selefinden farklı bir işlemciyle yenilenmesi olası gözüküyor. Fakat bu işlemcinin hangisi olacağı bilinmemekte. Hâlihazırda kullanımda olan iPad Air’de M1 işlemci bulunmakta. Apple markasının M3’ü Pro modele ayırdığı bilinmekte. Bu da  demek oluyor ki M2’nin kullanılması doğru bir tahmin olur.

Yeni iPad Air Modelde 12.9 inç Ekran Seçeneği de Sunulacak

Apple şirketi bir taraftan da iPad Air için ilk kez 12.9 inç ekran seçeneği sunmaya hazırlanmakta. Firma şimdiye kadar bu seride en büyük ekran boyutunu 10.9 inç olduğunu görmüştük. 12.9 inç oranında Air’in daha küçük ekranlı Air’den daha yüksek bir fiyatla satılmasına kesin gözüyle bakılsa dahi, bu tablet 12.9 inç ekran seçeneği için en uygun seçenek olabilecek.

Gurman daha öncesinde yeni iPad modellerinin M3 işlemcili MacBook Air ile birlikte tanıtılacağının iddiasını ortaya koymuştu. Ancak MacBook Air M3 model, kısa süre önce yanında tabletler olmadan gözler önüne çıkarılmıştı. Gurman bu yanlışlığın üzerine şunları dile getirdi; Apple’ın tanıtım takviminin ürünlerin yazılımı üzerinde çalışmayı bitirmek ve ihtiyaç duydukları “karmaşık olan yeni üretim tekniklerinden” kaynaklanan aksaklıkları gidermek adına ertelendiğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir