Bugün ortaya atılan bir iddia gündemde oldukça ses getirdi. Söz konusu bu iddia Samsung telefonlar ileride Android yerine Fuchsia OS kullanacak bilgisi gündemde yerini aldı. 

Hem mobil hem de masaüstü kullanıcıları için evrensel olarak tasarlandığı bilinen Google Fuchsia OS, çok uzun zamandır gündemde yer almıyordu. Başından beri şimdilik değil ancak uzun bir vadede Android’in yerini alacağı iddia edilen bu sürüm, ilk aşamada akıllı cep telefonlar yerine akıllı hoparlörler içerisinde kendisine yer buldu. Google geçtiğimiz aylar içerisinde sürpriz bir şekilde hareket ederek Fuchsia OS işletim sistemini ilk jenerasyon Nest Hub için geldi. Ekran özelliğine sahip olacak olan hoparlör şeklinde nitelendirilecek olan Nest Hub için gelen güncelleme ile beraber Cast OS’un yerine geçen bu yeni işletim sistemi, görünüşte bir fark yaratmıyor. Deneyen kişilere göre arayüz konusunda herhangi bir fark söz konusu değildir. 

2 1

Nest Hub güncellemesi özelinde olan herhangi bir yenilik de sunmayan bu işletim sistemi, daha çok bir test ve gerçek kullanım anlamında atılmış bir adımın merkezinde bulunuyor. Genel olarak dikkat çekmeyi başaran Fuchsia OS, bir kaynağın açıklamasına göre gelecek yıllar içerisinde Samsung tarafından sunulacak olan akıllı cep telefonlarda yer alacak. İddiaların doğru çıkması halinde telefonlarda Android’in yerini Fuchsia OS alacak. 

PlayStation Mağazası’nda büyük indirim günleri geliyor

Google Fuchsia OS ile ilgili Samsung gündemde

Geçtiğimiz yıl içerisinde yeni işletim sisteminin geliştirme sürecine Samsung da da destek olmaya yönelik hareket ediyor. Şirketin bu konudaki katkısı tam olarak ise F2FS (Flash-Friendly File System) ile oldu. Söylendiği üzere F2FS bir dosya yönetim sistemi ve direk olarak Samsung bünyesinde geliştirme yapılıyor. F2FS’in süreçte EXT4’ün yerine geçtiği ve Güney Kore merkezli Samsung, bunu ilk olarak Galaxy Note 10 adlı cihazlarında kullanmaya başlayacağını dile getirdi. Samsung ve Google, oldukça uzun bir zamandır Android odağında da birlikte çalışıyor. Bu anlamda Samsung’un Fuchsia OS’a geçiş yapması oldukça büyük bir sürpriz olmayacaktır. Samsung ve Google’ın en son gerçekleştirdiği ortaklığı hatırlamak gerekirse akıllı saatlerde özel bir işletim sistemi söz konusu olmuştu. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir