Dünyanın en çok tercih edilen, sektörde önemli bir yere sahip olan Renault markası, yeni gelen CEO ile önemli bir değişim ve dönüşüm geçirecek.

strongyeni ceo renaultu donusturecekstrong

Oldukça uzun zamandır bizlerle olan Renault, elektrikli gelecek özelinde odak noktasını değiştirme kararı aldı. Bu değişim ve dönüşüm sürecinin başlaması yeni CEO Fabrice Cambolive ile oluşuyor. Cambolive, yaklaşık otuz senedir Renault Grup bünyesinde çalışıyor ve öncelerde firmanın Brezilya CEO’su olarak da görev yapmış tecrübe sahibi bir isim. Peki bu deneyimli yeni isim markada tam anlamıyla neleri değiştirecek? İletildiği kadarıyla yeni CEO, markanın sahip olduğu Dacia’yı sektörde daha önemli ve prestijli bir otomobil şirketine dönüştürecek. Yani aslında ana markanın pazardaki konumunu Dacia’ya bırakacak. Ana marka Renault’un odaklandığı nokta ise ileri teknoloji elektrikli araba modelleri olacak.

Yeni CEO ile Renault’da dönüşüm başlıyor

2030 yılı itibariyle tamamen elektrikli model otomobiller üretecek olan marka, kendini yeni dönemde daha fazla premium EV segmentine odaklayarak, önümüzdeki yıllarda estetik açıdan daha çekici (Örnek olarak retro çizgideki elektrikliler tarzında) otomobiller üretecek. Konunun uzmanları Renault markasını bir üst seviyeye çıkarmayı ve Dacia markasıyla ana akım müşterilere hitap etmeyi mantıklı bir fikir olarak değerlendirirken, Yeni CEO Fabrice Cambolive’in bu hedefler ve planlar konusunda ne kadar başarılı olacağını tabi ki zaman gösterecek.

Bu arada Nissan ve Renault markaları arasında yeni bir ortaklık inşa edildiğini belirtmeden geçmeyelim. 2030 senesine kadar sürecek olan bu ortaklık anlaşmasında, iki şirket birden fazla konuda birbirini destekleyecek. Örneğin, Renault markası tarafından kurulan elektrikli otomobil üretimine odaklanan Ampere şirketine Nissan firması yatırım yapacak. Merkezinde üst düzey projelerin olacağı aktarılan bu ortaklığın büyük bir kısmı, hisselerinde kayda değer bir miktarda yeniden yapılandırılmasına odaklanacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir