Apple geçtiğimiz ay Wonderlust etkinliği düzenledi. Yeni gerçekleştireceği donanım etkinliğinin 30 Ekim’de gerçekleşeceğini duyurdu. “Scary Fast – Korkutucu derecede hızlı” başlığı altında duyurulan bu etkinlik Türkiye saatiyle 31 Ekim saat 3.00’da Apple.com adresi üzerinden yayınlanmaya başlayacak. Önceki duyurularda söylenmediği gibi şirket bu yeni donanım etkinliğinde de nelerin duyurulacağını söylemedi. Apple Vision Pro ile ilgili detayların duyurulması beklenmiyor olsa bile şirketin sahip olduğu ilk karma gerçeklik başlık önümüzdeki yılın ilk dönemlerinde satışa çıkması bekleniyor.

Apple kullanıcılarına sevindirici haber: Ekim ayının sonunda "Mac" etkinliği var

Apple, Ekim ayında etkinlik düzenliyor

Ancak gerçekleşecek olan yeni donanım etkinliğinin Mac’lere odaklanacağına inanmak için bazı sebepler var. Bu haftanın başında Bloomberg’den Mark Gurman,  Power On‘da Apple’nin yeni bir 24″ iMac çıkarmayı planladığını duyurdu.

iMac modelinin yenisi kullanıcılar tarafından uzun zamandır bekleniyor. En son Nisan ayında tanıtılan son model farklı renk seçenekleri ile kullanıcıların dikkatini epey çekmişti. Ayrıca son model iyileştirilmiş kameraya sahip olmasının yanı sıra intel yerine M1 işlemciye sahipti.

“Korkunç Hızlı” diğer adıyla “Scary Fast”başlığını göz önünde bulundurursak Apple’nin M3 çipli yeni bir iMac tanıtma ihtimalini değerlendirmek gerekiyor. 2020 yılında tanıtılan Apple M1 çiplerini halen kullanmaya devam eden tek cihaz olabilir. Diğer yandan MacBook air, MacBook Pro gibi bilgisayarların çoğunluğu hatta tamamı geçtiğimiz yıllarda M2 ve üzeri modellere yükseltildi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir