Yemeksepeti’nin “Yemekpay” isimli olan ödeme iştiraki, TCMB’den faaliyet iznini aldı. Uzun bir süre önce Yemeksepeti’nin Serkan Yazıcıoğlu yönetiminde bir fintech şirketi kurduğunu sizlerle paylaşmıştık.  Bu alanda henüz çok fazla veri paylaşılmamış olsa da Resmi Gazete’deki verilere göre şu anda unvanı “Yemekpay” olan Yemeksepeti yan kuruluşunun çalışma izni aldığını görüyoruz.

Resmi Gazete’deki açıklama şu şekilde:

“20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun (Kanun) 14, 15, 18 ve 19 uncu maddeleri kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde;

Yemekpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’ye Kanun’un 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen ödeme hizmetleri ile Kanun’un 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen elektronik para ihracı hizmetini sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir. “

Alınan faalliyet izni ile süreç hızlandı!

Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanununun 12. maddenin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre Yemekpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş., ödeme hesabına para yatırılması ve ödeme hesabından para çekilmesine olanak sağlayan  hizmetler de dâhil olmak üzere ödeme hesabının işletilmesi için gerekli olan tüm işlemleri yapabilecek.

Yemeksepeti'nin ödeme sistemi Yemekpay faaliyet iznini aldı!
Yemeksepeti’nin ödeme sistemi Yemekpay faaliyet iznini aldı!

Ayrıca ödeme hizmeti kullanıcısının ödeme hizmeti sağlayıcısı nezdinde bulunan ödeme hesabındaki fonun aktarımını içeren, bir sefere mahsus olanlar da dâhil olmak üzere doğrudan borçlandırma işlemi, ödeme kartı ya da benzer bir araçla yapılan ödeme işlemi ile düzenli ödeme emri dâhil para transferini ve ödeme aracının ihraç veya kabulünü yapabilecek.

Yemekpay’in internet sitesinde bir süredir şu ifadeler yer alıyordu:
“TCMB’nden faaliyet izni alma çalışmalarını sürdürmekte olup, ödeme hizmetleri konusunda henüz faaliyet gösterememektedir.”  Şu anda şirket, alınan yetki ile faaliyetlerine başlayabilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir