Yemeksepeti, YEBO adını verdiği otonom teslimat robotlarıyla teslimata başlıyor. Türkiye’de bir ilk olacak yeni özellik, 5 Mayıs tarihinde İstanbul’daki Caddebostan’ta testlere başlayacak. Test süreçleri ve altyapı çalışmalarının ardından Türkiye genelinde kullanılması planlanan YEBO’larla kuryeler yerini robot teslimat sistemlerine bırakacak.  Yemeksepeti’nin Delivers.ai iş birliğiyle geliştirildiği robotlar, özellikleriyle dikkat çekiyor. Şirketin inovasyon ve yenilikçi çalışmalarının bir parçası olarak tanıtımı yapılan Yemek Robot (YEBO) kısa süre içerisinde Caddebostan’da görevine başlayacak.

Hızlı-ticarette otonom dönem başlıyor

Yeni teslimat robotları, hızlı ve otonom bir hizmet sunuyor. Otonom sürüşe ek olarak çok hassas bir şekilde navigasyon teknolojisiyle donatılan robotlar böylece hızlı bir teslimat süreci ile beklentileri karşılayabilecek bir seçenek sunuyor. Başlangıç aşamasında sadece YEBO ile teslimatı kabul eden müşterilere hizmet verecek robotlar, böylece test süreci ile birlikte denenecek. Restoranlardan alınan paketleri, kullanıcı adreslerine götürerek güvenli bir şekilde teslim eden robotlarda, güvenliğin sağlanması adına sistem kodları kullanılıyor. 3. tarafların ulaşamadığı bu kodlar sadece teslimat sahibine iletiliyor. Kodların girilmesi ile birlikte robot tarafından teslimat yapılıyor.

YEBO’da üstelik yemeklerin sıcak bir şekilde teslim edilmesi adına sıcaklık kontrolü de bulunuyor. Bu sayede soğuk havalar başta olmak üzere kurye teslimatlarında yaşanan tüm sorunların ortadan kaldırılabildiği YEBO’larda 15 cm’e kadar tırmanma ve zorlu yol şartlarına adaptasyon seçeneği bulunuyor.

5 Mayıs’ta başlıyor

Yemeksepeti’nin yeni teknolojisi ile teslimatlar, 5 Mayıs 2022 tarihi itibariyle başlayacak. Gerçeklik, yapay zeka ve robotik teknolojilere yatırım yaparak Türkiye’de ilklerin öncüsü olan Yemeksepeti tarafından başlatılacak yeni testler, Türkiye’de yeni bir dönem de başlatacak. Testlerin başarılı bir şekilde yapılması ve kullanıcıların da yeni teslimat sürecini benimsemesi, daha fazla şirketin teslimatlarda robot teknolojisine geçiş yapmasını teşvik edecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir