Türkiye’nin en büyük girişimlerinden biri olarak adından söz ettiren Yemeksepeti, İstanbul’da otonom robot YEBO ile teslimat için hazır. Yemeksepeti, geçtiğimiz aylar içerisinde İstanbul’da otonom robotlar kullanarak teslimat için bazı testler yapıyor haberleriyle gündemde yer almıştı. 

Resmi olarak “Yemeksepeti YEBO” adı altında yürütülen Bağdat Caddesi merkezli testler içerisinde yeni girişimlerden biri olan Delivers.ai imzalı bir robotik sistemin kullanıldığı gözler önüne serilmişti. Buradaki temel amaç, kısa mesafeli olan yemek siparişlerini kişilere hızlı bir şekilde ve motorlu kurye kullanmadan ulaştırmaktır. Kaldırımlarda çevreye zarar vermeden yani çarpmadan gidebilmesi için tasarlanan bu araçlar, yapıları gereğince, bünyesindeki yemeleri sıcak tuta biliyor ve hırsızlığa karşı gelişmiş güvenlik önlemlerine sahiptir. Uzaktan devamlı olarak takip edilebilen bu otonom araçlar, yapıları gereğince bünyelerindeki yemekleri sorunsuz bir şekilde sıcak tutabiliyor ve hırsızlık ihtimaline karşı gelişmiş güvenlik önlemleri taşıyorlar.

31 2

Uzaktan devamlı bir şekilde takip edilebilen bu otonom araçlar, ihtiyaca bağlı bir şekilde farklı boyutlarda tasarlanabiliyor. İşte bu noktada dikkat çeken Yemeksepeti YEBO otonom robot modelleri, bugün yapılan resmi bir açıklamaya göre 5 Mayıs itibariyle İstanbul Caddebostan’da hizmete girecek. Konuyla ilgili olarak aktarıldığı üzere YEBO’ların zaman içerisinde tüm Türkiye’ye yayılması bekleniyor. 15 cm’e kadar kaldırım tırmanabildiği dile getirilen YEBO robot, değiştirilebilir batarya sistemine sahip ve bu sayede sürekli olarak operasyonel olabilir. Bu, daha önce de belirtilmişti. Bu fikir ilk kez düşünülmedi ve uzun bir zamandır aktif olarak farklı alanlarda da test ediliyor. Bu fikrin gerçek kullanım karşısında büyük bir başarı elde etmesi ise hala pek de mümkün gözükmüyor. Hala gelecek 5 yıl içerisinde dahi buna benzer robotların İstanbul gibi kalabalık şehirlerde hayatın bir parçası olması imkansız gibi gözüküyor.  YEBO’nun İstanbul macerasını özellikle Twitter’dan paylaşılacak pek çok video ve fotoğraf ile beraber görmek mümkün olacak.

Acer Swift 3 özellikleriyle fark yaratıyor


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir