Popüler arama motorlarından biri olan Brave Search, yazılımcıları sevindirecek bir özellik ile kullanıcılarının karşısına çıktı.

Teknolojinin ilerlemesi ile beraber yapay zeka alanında önemli gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz aylarda ChatGPT’nin piyasaya sürülmesi ile birçok yapay zeka araçları rekabete katıldı. Ardından bu yapay zeka araçları , web sitelerinden mobil uygulamalara kadar destek vermeye başladı.

Dünyanın en büyük tarayıcı ve arama motoru sağlayıcılarından biri olan Brave de boş durmadı. Şirket, kısa süre önce yaptığı açıklama ile yazılımcıların yüzünü güldürecek bir özelliği kullanıma sundu.

CodeLLM, artık Brave Search’te çalışacak

CodeLLM, artık Brave Search’te çalışacak

Brave, yapay zeka destekli asistan Leo’yu geçtiğimiz zamanda kullanıcılara sunmuştu. Videoları ve Web sayfasını özetleyebilen bu asistan, metni yeniden yazarak çeviri yapma gibi amaçlara da hizmet ediyor. Brave, bugün ise CodeLLM destekli özelliği kullanılarına sundu.

Yazılım konusunda epey bir bilgiye sahip olan yapay zeka destekli dil modeli CodeLLM, Brave Search‘e göre entegre edildi. Artık yazılımcılar, programlama ile ilgili arama yaptıklarında sonuçlara hızlıca ulaşabilir. Üstelik dili sadece İngilizce değil. Türkçedili ile arama yapıldığında da sonuç verdiğini söylemek gerek.

Örneğin “Node.js nasıl kurulur?” veya “JavaScript dilinde konsola yazdırma nasıl yapılır?” gibi bir arama yaptığınızda, yönergeler ile adım adım bu işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi öğrenebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir