Koronavirüse eşlik eden karantina süreci, video yayın platformlarında izlenme sayılarını artırdı. Ama normalleşmeyle birlikte bu durumun etkisi azalmaya başladı ve yayın platformlarının izleyicisi düştü. İşte detaylar;

Twitch hakkında kara para olayıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Teknoloji ve internetin insan yaşamının bir parçası haline gelmesiyle birlikte son yıllarda yeni meslek grupları oluşmaya başladı. Twitch ve Youtube gibi birden fazla platformdaki yayıncılar kendi alan adlarını oluşturarak yayın açıp para kazanabiliyorlar. Bu kısa sürede yeni bir iş kolu haline dönüşmüştü. Pandemi de evlere kapanma süreci de bu mesleğin iş pozisyonun kazancını arttırdı.

2022’nin ilk çeyreğinde yayın izleyici sayısı yüzde 8 azaldı

Yayın platformu son iki yılda ivme kazanmıştı. Öyle ki bu artışta koronavirüse eşlik eden kapanma sürecinin etkili olduğunu belirtmekte fayda var. Bununla birlikte, aşılama oranlarındaki son artışlar ve ardından vakalardaki düşüşle birlikte yavaş yavaş normalleşme süreci daha az ölçüde de olsa, yayına olan ilginin azaldığı gözlemleniyor.

StreamLabs tarafından hazırlanan bir rapora göre, popüler akış platformlarında düşüş trendi gözlemlendi. 2022 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %8 azaldı. Raporda, durumun doğrudan normalleşme süreciyle bağlantılı olduğunu savunuldu.

Öte yandan canlı yayın dünyasında Twitch’in açık bir üstünlüğü var. Öyle ki, platform hakim durumda ve toplam akış süresinin %91,5’ini yakalıyor. Öte yandan Twitch, koronavirüsün etkisinde kısmi bir düşüşe rağmen üç aylık büyüme kaydeden tek platform oldu.

Yayın dünyasında League of Legends ve Valorant geliştiricisi Riot etkisi

League of Legends ve Valorant’ın geliştiricisi Riot, 912 milyon saatlik takip ile liderliği aldı. İkinci sırada ise 556 milyon saat izlenen Rockstar yer alıyor.

Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir